La Diòcesi de Còrdova premia les universitàries embarassades que no avortin
L'escola de Magisteri Sagrat Cor donarà 2.000 euros a l'alumna que expliqui millor "els seus motius per seguir endavant"
El bisbe Demetrio Fernández ja va defensar que "no hi ha pitjor crim que l'avortament"
zentauroepp3866039 exit demetrio fernandez gonzalez nuevo obispo de tarazona171222113715
La Diòcesi de Còrdova i l’Escola de Magisteri Sagrat Cor, adscrita a la Universitat de Còrdova, han organitzat un concurs per premiar les dones universitàries embarassades que decideixin no avortar. Els 2.000 euros i el diploma d’honor d’aquesta primera edició del certamen Madre y maestra de vida aniran a parar a l’estudiant que relati el seu cas i expliqui millor els motius que la porten a seguir amb la gestació.
El mateix centre, gestionat per la diòcesi cordovesa i diversos ordes religiosos, explica en les seves bases que l’objectiu del premi és «valorar la protecció a l’ésser humà des del moment de la concepció en l’àmbit dels joves universitaris». Així, està dirigit a alumnes universitàries, matriculades a la Universitat de Còrdova durant els cursos acadèmics 2016-2017 i 2017-2018, que «estiguin (o hagin estat) en període de gestació i hagin decidit seguir endavant amb l’embaràs, malgrat totes les dificultats que aquest fet pogués comportar».
Les candidatures les pot presentar, des del dia 25 de desembre fins al 25 de febrer vinent, tant la mateixa estudiant com una altra persona que conegui el cas de la jove embarassada, encara que en aquest cas sempre ha de ser amb el consentiment de l’afectada, que haurà d’avalar la sol·licitud amb la seva firma. Així, a més a més de donar les seves dades personals i la seva adreça, les aspirants hauran d’incloure el grau d’estudis que cursen, i indicar-hi també la facultat o el centre adscrit.
El jurat, compost pel bisbe de Còrdova, Demetrio Fernández; el vicari general de la diòcesi, Francisco Jesús Orozco; el director adjunt del Centre de Magisteri i el seu administrador així com un professor i un alumne designats pel seu equip directiu, valoraran el relat que presentin les candidates, que, en no més de dos folis, han d’explicar la data en què es van quedar embarassades, les dificultats que van trobar i, sobretot, quina va ser o és la motivació per seguir endavant amb la gestació i donar a llum.
Altres perles masclistes
L’objectiu del concurs dona continuïtat a les tesis defensades en més d’una ocasió pel Bisbat de Còrdova i el seu titular, que no ha dubtat a expressar públicament la seva concepció masclista sobre el matrimoni o la reproducció fins al punt que l’any 2012 va arribar a comparar el cas Bretón –el pare que va assassinar els seus dos fills per castigar la seva dona perquè es volia separar– amb l’avortament. «¡Cap pare ni cap mare tenen dret a matar el seu fill!», va dir, subratllant que «cap crim és tan horrible com l’avortament, quan una mare es veu en la situació de matar el nen que ha concebut a les seves entranyes».
En la mateixa línia, fa dos anys, va recordar en la seva homilia setmanal que «tot fill té dret a néixer de l’abraçada amorosa de l’home i la dona, que no pot substituir-se mai per la pipeta de laboratori», en al·lusió a la fecundació in vitro, que va definir com a «aquelarre químic de laboratori».
Notícies relacionadesEls seus comentaris també deixen clar el paper secundari que atorga a la dona, qui té «dona calor a la llar, acollida, tendresa. El geni femení enriqueix granment la família», de manera que «com més dona i més femenina sigui la dona, millor per a tothom a casa». Per descomptat, el rol de l’home és ben clar: «Com més home sigui l’home, millor per a tothom a casa» perquè «aporta la cobertura, la protecció i la seguretat» i és a més «signe de fortalesa».
El 2011 va retreure que «la incitació a la fornicació és contínua en els mitjans de comunicació, en el cine, a la televisió, fins i tot en algunes escoles de Secundària», i va lamentar que l’ONU tenia un pla per «fer que la meitat de la població mundial fos homosexual», i va arribar a qualificar l’homosexualitat de «plaga». De fet, diverses vegades ha negat la comunió o que participin en cerimònies religioses persones homosexuals o transsexuals, encara que va permetre que un capellà investigat per abusos a menors seguís exercint, i es va limitar a canviar-lo de municipi. Només el va apartar quan va ser condemnat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia