MULTA DE 50.000 EUROS
Sancionada l'escola Viaró, de l'Opus Dei, per no contractar dones
El centre, que haurà de pagar 50.002 euros, perd el recurs contra el dictamen d'Inspecció de Treball
zentauroepp43168079 pla obert d una aula d una escola catalana horitzontal ge180523151310 /
L’Escola Viaró, concertada i de l’Opus Dei, haurà d’abonar dues sancions de 50.002 euros dictades per Inspecció de Treball Inspecció de Treballper discriminació masclista cap a les dones per contractar únicament professorat masculí per al seu centre i per impedir la promoció professional interna de les dones.
El secretari general de la CGT-Ensenyament, Miquel González, ha explicat a Efe que l’escola, situada a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), ha perdut el recurs que va presentar contra una de les dues sancions imposades per Inspecció de Treball, concretament la referida a la promoció professional de les dones.
Per tant, el centre haurà de pagar en total 50.002 euros corresponents a dues sancions –a raó de 25.001 euros cada una–, dictades el passat mes de novembre per la Inspecció de Treball.
L’altra de les sancions per les quals va ser condemnada, la referida a la discriminació per raó de sexe en la contractació, no va ser recorreguda pel centre, per la qual cosa ja era ferma.
Fonts de Viaró Global School han assegurat a Europa Press que la sanció va ser confirmada entre el febrer i el març, però que "encara no és ferma", i han assenyalat que han presentat recurs d’alçada.
Les mateixes fonts han assegurat que, abans de la confirmació de la sanció, van canviar la seva política de contractació i per això només hi havia mestres a Infantil, però no a Primària, Secundària ni Batxillerat.
L’escola ha assegurat que aquest curs una mestra d’Infantil ha donat classes a Primària, i que en les vacants laborals que es produeixin a partir d’hora hi podran optar tant homes com dones.
Ideari a la pàgina web
Miquel González ha recordat a Efe que el sindicat va interposar el febrer passat una denúncia al comprovar que l’ideari de l’escola, a través de la seva pàgina web, explicitava que la contractació de personal de Primària, Secundària i Batxillerat seria exclusivament d’homes, cas que no es donava a educació infantil, on les classes són mixtes.
Viaró, que va eliminar aquesta informació de la seva pàgina web una vegada coneguda la denúncia, va defensar el novembre passat el seu model d’educació "diferenciada, escollit per les famílies" i va presentar al·legacions a la sanció imposada per la Inspecció de Treball.
Crítiques per no retirar el concert
Notícies relacionadesD’altra banda, el representant de CGT ha reiterat que considera "gravíssim" que el Departament d’Ensenyament, "coneixedor dels fets, no hagi retirat el concert educatiu" a l’Escola Viaró, que és concertada i de l’Opus Dei, i per tant, al seu judici, Ensenyament és còmplice "de les irregularitat amb les quals s’han vulnerat les condicions que donen dret al concert educatiu".
Segons González, Ensenyament "hauria de garantir que els centres educatius fossin espais per combatre les desigualtats de gènere" i en canvi, "contribueix a perpetuar-les amb el manteniment d’un model totalment discriminatori".
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim