LES DADES DESMENTEIXEN CASADO
No hi ha 'efecte Aquarius'
Les xifres d'arribades mostren que l'augment de la pressió migratòria sobre Espanya va començar el 2013 i es va disparar el 2016
GRAF7160. CEUTA (ESPAÑA), 26/07/2018.- Unos 400 inmigrantes subsaharianos lograron hoy acceder a la ciudad española de Ceuta tras un salto masivo a la valla fronteriza que separa la ciudad de Marruecos. Según informaron a Efe fuentes de la Guardia Civil, el salto se produjo a primera hora de la mañana en una zona donde existe mayor facilidad, debido a áreas ciegas donde las cámaras no llegan a detectar a los inmigrantes. Durante algo más de una hora, los agentes marroquíes y los guardias civiles españoles intentaron contener el salto, aunque finalmente unos 400 inmigrantes lograron entrar en Ceuta. Más de una decena de agentes de la Guardia Civil presentan heridas de diversa consideración y cinco inmigrantes también resultaron heridos, según las fuentes, que señalado la violencia con la que actuaron los inmigrantes.-EFE/Reduan /
No existeixl’‘efecte Aquarius’. La teoria recolzada pel PP segons segons la qual les arribades d’immigrants a Espanya s’haurien disparat per l’'efecte crida'l’'efecte crida' que va generar l’acollida dels nàufrags que estaven a la deriva en el Mediterrani o per l’anunci de la retirada de les concertines dels filats de Ceuta i Melilla no se sosté quan es contemplen les xifres d’arribades dels últims anys. Segons aquestes dades, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, l’augment de la pressió migratòria a Espanya comença molt abans, en concret el 2013, i es dispara entre el 2016 i el 2017, és a dir, l’estiu passat.
Així, mentre que a les costes espanyoles van arribar el 2016 unes 8.162 persones, aquesta xifra es va disparar en el 2017, quan van arribar 21.989 immigrants, la qual cosa suposa un 269% més. Una tendència a l’alça que aquest any fins i tot s’ha intensificat. Així, si entre l’1 de gener i el 25 de juliol del 2017 van arribar per via marítima a Espanya 7.859 persones; aquest any, entre aquestes mateixes dates, han arribat 18.721, fet que implica un augment del 239%.
També han augmentat les entrades per via marítima a Ceuta (263 persones per 60 l’any passat, un 338% més), a Melilla (478 per 181, un 164% més) i a les Canàries (454 per 113, un 301% més).
Xifres similars a Ceuta
Mitjançant assalts a la frontera terrestre, a Ceuta es mantenen les mateixes xifres que l’any anterior, quan per aquestes dates havien entrat 1.297 immigrants. Aquest 2018, han entrat per aquesta via al voltant de 1.300 persones. A Melilla, a través de la frontera hi ha hagut 2.671 arribades aquest any, un 34% més que l’any anterior.
Fonts del Govern insisteixen que “no hi ha efecte crida” i denuncien que el Govern del PP no va fer atenció ni va actuar per prevenir un canvi de dinàmica que consolidava Espanya com una de les principals portes d’entrada d’immigrants a Europa.
Nou centre d’acolliment
Des de l’Executiu es destaca que, davant de l’augment de la pressió migratòria, s’ha habilitat , un Centre d’Acolliment Temporal d’Estrangers que ha d’entrar en funcionament en els pròxims dies. A més, es destaquen les visites que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha fet al Marroc i a Algèria per tractar amb els seus homòlegs el fenomen migratori.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia