DRAMA A LA MEDITERRÀNIA
Barcelona s'ofereix per rebre l''Aquarius'
La tinenta d'alcalde Laia Ortiz vol rebre el barco, que segueix sense port amb 141 rescatats a bord
Metges sense Fronteres assegura que la situació al vaixell és pitjor que quan va poder atracar a València
La tinenta d’alcalde de Drets Socials de Barcelona i alcaldessa accidental, Laia Ortiz, ha assegurat aquest dilluns que la ciutat s’oferirà per rebre el vaixell 'Aquarius', que es troba sense port amb 141 rescatats a bord,i ha insistit en la necessitat d’atorgar permisos temporals de treball als migrants.
"Una vegada més ens oferirem a acollir", ha garantit en roda de premsa preguntada pels mitjans, i ha ressaltat que la ciutat sempre està compromesa amb la vida, i acollir és parlar de defensar el dret a la vida, segons ella.
A més, la tinenta d’alcalde ha lamentat que a Europa s’està produint un auge de l’extrema dreta i de moviments que estan posant en perill els fonaments dels Drets Humans.
Ha afirmat que els migrants han de comptar amb permisos de treball temporals i, en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha demanat al Govern de Pedro Sánchez que els autoritzi, perquè no es pot donar la "benvinguda a barcos" i després condemnar els que arriben a l’economia submergida.
Cinc mercants van passar de llarg
D’altra banda, el president de Metges Sense Fronteres a Espanya (MSF), David Noguera, ha alertat que la situació per a l’'Aquarius' és "pitjor" que quan fa un mes el Govern espanyol va autoritzar la seva arribada a València.
El vaixell de rescat de Sos Mediterranée i Metges Sense Fronteres, que navega a l’est de Malta, no ha obtingut fins ara resposta per part de cap Govern europeu per poder desembarcar. "Salvini (el ministre de l’Interior d’Itàlia) ha sigut clar i diàfan, Malta no ha dit res i no hi ha hagut cap altre govern que hagi donat resposta", ha explicat Noguera en una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press.
Per al president de MSF, la situació per al rescat en el Mediterrani ha empitjorat i ha assegurat que la pastera en la qual viatjaven aquests migrants es va creuar en el mar amb cinc mercants que no els van rescatar, una cosa que anteriorment no passava. "Els mercants ara estan atrapats en aquesta dicotomia, perquè tenen por de trobar-se en la mateixa situació de l’’Aquarius’ i no poder desembarcar-los", ha comentat.
Per a Noguera, la situació demostra una "incapacitat absoluta de les persones que haurien de tenir capacitat per crear un sistema humà per solucionar això".
Queviures per a pocs dies
Notícies relacionadesSegons ha explicat el president espanyol de MSF, els ocupants de l’'Aquarius' es troben "raonablement bé després d’una experiència vital tan traumàtica fugint d’un conflicte i d’una experiència aterridora com és la de saltar al mar a la pastera".
Quant a les condicions de l’'Aquarius' per estar durant molt més temps navegant, Noguera ha explicat que disposen de queviures per a "cinc o set dies" tot i que ha precisat que aquest no és el problema. "No deixaran de rebre les cures adequades, perquè tenim recursos per gestionar aquest tipus de situacions, però no tindrem un barco erràtic fent tombs", ha indicat. Segons la seva opinió, "el cor del debat no està en veure si és un problema de refugiats o d’emigració, és d’humanitat".
- Educació L’abandonament de docents a primària es duplica a escala mundial
- Inauguració Neix Casa Abacus amb la voluntat de ser útil «a la cultura, a la societat, a Barcelona, el país i la llengua»
- Automoció Musk reduirà el treball amb Trump per la caiguda del benefici de Tesla un 71%
- Club d’estil Cristina Tamborero, dissenyadora: "Es porten molt els vestits de núvia dos en un"
- Accident Un funeral multitudinari acomiada la família Escobar-Camprubí
- Novetat Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Club Entendre-hi + Animals i plantes Les roses de pitiminí: una opció per regalar per Sant Jordi
- Club Entendre-hi + Animals i plantes La rosa de Sant Jordi: el significat del vermell i altres colors
- Els Reis i Sofia signen en el llibre de condolences
- Final d’un pontificat Llums i ombres amb les dones