SUCCESSOS

Mor un turista taiwanès al ser mossegat per un hipopòtam

La víctima va ser atacada quan estava fotografiant un llac pròxim

1533827 59

1533827 59

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un turista asiàtic va morir aquest cap de setmana a Kenya després d’haver sigut atacat per un hipopòtam mentre feia fotos a la vora del llac Naivasha. La víctima, Chang Ming Chuang, tenia 66 anys i va ser atacat dissabte passat. L’home va ser traslladat a l’hospital amb una gran hemorràgia i va morir l’endemà.

Un segon turista, també va resultar ferit després de l’atac de l’animal i va ser transportat a l’hospital del districte de Naivasha, al nord-oest del país, on va ser tractat per hematomes lleus.

El Servei de Fauna de Kenya (KWS, per les seves sigles en anglès) va confirmar inicialment que el turista era de nacionalitat xinesa però el ministre d’Exteriors taiwanès va rectificar la informació de l’organització africana i va declarar que la víctima era originària de l’illot asiàtic, tal com informa la BBC.

Possible temeritat

Testimonis de l’ocorregut han assegurat a la televisió britànica que les dues persones es van acostar massa a l’animal, que es trobava als voltants de l’hotel Sopa, que compta amb un grup d’aquests animals en el seu complex.

"Estem rastrejant l’hipopòtam", va comunicar la KWS a través de la xarxa social Twitter. Posteriorment, l’animal va ser sacrificat. "Els nostres oficials han localitzat i disparat l’hipopòtam després de l’incident", reconeixia el guàrdia de la KWS, Nelson Cheruiyot.

La sequera, possible motiu

L’hipopòtam és el mamífer terrestre més gran del món. El seu pes pot rondar les tres tones i la seva conducta agressiva, unida a unes dents afilades, maten unes 500 persones cada any a l’Àfrica.

A aquesta amenaça se li uneix la baixada en els nivells d’aigua, que han reduït la seva zona de pasturatge  i els ha obligat a acudir a altres llocs humits, segons David Kilo, president de l’associació de propietaris de vaixells del llac Naivasha, ha declarat en el diari local ‘Kenya’s Star’.

"Els han forçat a acudir a les granges i als hotels, la qual cosa ha incrementat el contacte entre els humans i el mamífer", recalca Kilo.

Complicada repatriació

Notícies relacionades

El retorn de les restes de la víctima pot veure’s dificultada pel fet que Kenya no té llaços institucionals amb Taiwan, ja que no reconeix la sobirania del país.

El turisme aporta en els comptes kenians més de mil milions de dòlars anuals, amb 1,4 milions d’arribades procedents de l’estranger.

Temes:

Kenya Animals