batalla contra l'automedicació
Sanitat declara la guerra al 'doctor Google'
Sanitat impulsa un curs 'online' gratuït sobre medicaments
La càrrega lectiva serà de 25 hores, amb vídeolliçons impartides per l'Escola Nacional de Sanitat

zentauroepp45902948 madrid 15 11 2018 pol tica pleno del congreso la ministr181115104248 /
Diversos estudis sobre l’ús de medicaments per part de la població espanyola indiquen que sis de cada deu persones utilitzen incorrectament els antibiòtics, la meitat dels malalts crònics incompleixen el seu tractament i entorn del 70% de la població es considera capacitada per automedicar-se. I tot malgrat els perills per a la salut que comporta. Per disminuir i fer front a les notícies falses, les creences i les males pràctiques sobre la presa de fàrmacs, per primera vegada a la història, el Ministeri de Sanitat ha impulsat un programa d’educació sanitària, a fi de promoure un correcte ús de la medicació entre la ciutadania en general.
La ministra de sanitat, María Luisa Carcedo, va presentar aquest dilluns a societats científiques i associacions de pacients el projecte, que malgrat l’avançament electoral, preveu que es pugui posar a caminar el pròxim juny, ja que "l’administració no s’interromp" per les eleccions. El ministeri pretén que el contingut lectiu del curs, que s’impartirà ‘online’, compti amb les aportacions dels especialistes i sigui avalat per la Comissió de Farmàcia.
L’Escola Nacional de Sanitat elaborarà les videolliçons, d’acord amb els continguts proposats i incorporarà experiències, programes i projectes desenvolupats per les autonomies. I està previst que la càrrega lectiva sigui de 25 hores, l’equivalent a un crèdit, i que es pugui cursar al llarg de tres setmanes. Al finalitzar, hi haurà un examen i un diploma acreditatiu.
Matrícula gratuïta
Les persones interessades a fer la formació es podran inscriure a través de la gestiód’estudiants de l’Escola Nacional de Sanitat i la matrícula serà gratuïta.
L’objectiu del curs, segons va resumir la ministra en declaracions als mitjans, és que la població deixi de recórrer "al doctor Google" per informar-se sobre la seva salut i els medicaments que necessita i prefereixi optar per la formació proposada, que serà "veraç, rigorosa, homogènia i independent".
La presidenta de la Plataforma d’Organitzacions de Pacients, Carina Escobar, va aplaudir el programa educatiu al considerar "fonamental" la formació sobre fàrmacs, "perquè va lligat a la seguretat, no només dels pacients, sinó també dels cuidadors i del seu entorn."
- El Mundo Today | Cada cop més catalans caminen de matinada per carrerons foscos per poder sortir a 'Crims'
- Club d’estil Cristina Tamborero, dissenyadora: "Es porten molt els vestits de núvia dos en un"
- Els multireincidents se’n van a l’Hospitalet per la pressió policial
- Final d’un pontificat Un conclave amb molts 'papables', però sense candidat clar
- Successos Dos detinguts per robar una motxilla a una parella mentre practicava sexe a la platja del Somorrostro de Barcelona
- En la Pasqua de Francesc: pare, germà, amic… i profeta de l’Evangeli
- Al Senat Puente nega que la baixa execució pressupostària a Catalunya es degui a "la falta de voluntat política"
- Judici crucial Els Estats Units demanen la desintegració de Google per acabar amb el monopoli
- MACROECONOMIA L’FMI revisa a l’alça la previsió de creixement d’Espanya el 2025 fins al 2,5% malgrat els aranzels i la incertesa global
- Inauguració Neix Casa Abacus amb la voluntat de ser útil «a la cultura, a la societat, a Barcelona, el país i la llengua»