CIÈNCIA DE DADES

La UPC inaugura un nou centre d'investigació en intel·ligència artificial

La institució integrarà el treball de més de 50 investigadors, 150 doctorands i estudiants de màster

zentauroepp47616127 pla mitj  del responsable d imatge i v deo de la upc  josep 190403174137

zentauroepp47616127 pla mitj del responsable d imatge i v deo de la upc josep 190403174137 / Adria Marti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat, aquest mateix dimecres, un nou centre d’investigació en intel·ligència artificial i ciència de dades. Es tracta de l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI) · BarcelonaTech (UPC), una institució en la qual es canalitza l’activitat investigadora en aquests dos àmbits. En aquest nou espai s’integrarà el treball de sis grups d’investigació consolidats, amb més de 50 investigadors a temps complet i 150 doctorands i estudiants de màster. Aquests equips d’investigadors, a més, destaquen per liderar projectes competitius i de transferència tecnològica, xifrats en un milió d’euros durant els últims quatre anys i una àmplia producció científica, amb més de 800 articles publicats i 120 tesis doctorals.

Notícies relacionades

L’IDEAl-UPC es consolida, segons detalla la UPC en un comunicat de premsa, en un moment en què es fa necessària l’adaptació a un entorn innovador i disruptiu. El nucli científic de la institució reforça “un ecosistema de coneixement amb capacitat per abordar els reptes actuals i de futur en intel·ligència artificial, així com captar nous investigadors i participar en grans projectes científics i tecnològics nacionals i internacionals”, argumenten els responsables del projecte. De fet, actualment ja hi ha diferents investigadors experts del IDEAl involucrats en l’elaboració de polítiques i línies estratègiques sobre intel·ligència artificial, tant en l’àmbit estatal, com de Catalunya.

Equips d’investigació

Alguns dels grups d’investigació que treballaran en aquest centre són els d’Enginyeria del Coneixement (GREC), d’Enginyeria del Coneixement i Aprenentatge Automàtic (KEMLG, per les seves sigles en anglès), de Processament d’Imatge i Vídeo (GPI), de Processament del Llenguatge Natural (GPLN) i de Soft Computing (SOCO) i en Tractament de la Veu (VEU). La seva activitat investigadora es focalitza entorn de més d’una trentena de projectes relacionats amb àmbits tan diversos com la societat digital; la salut, el benestar i la inclusió; l’educació; la indústria 4.0; l’economia; la innovació; els recursos energètics; l’ètica i el talent.