Fenomen meteorològic

Com veure l'eclipsi lunar parcial d'avui a Espanya

L'ocultació de la Lluna començarà les 22.02 (hora peninsular), arribarà al punt àlgid a les 23.31 hores i acabarà a les 00.59 hores

20190716 445932 eclipselunarparciale 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Avui, 16 de juliol del 2019 (horari universal UTC), tindrà lloc un eclipsi lunar parcial, i serà visible a Sud-amèrica, l’Àfrica, l’Àsia, Oceania i Europa. A Espanya, el fenomen començarà a les 22.02 (hora peninsular). A les 23.31 hores es produirà la fase de màxim enfosquiment i acabarà a les 00.59 hores.

L’inici de l’eclipsi de penombra tindrà lloc a les 18.44 hores UTC (dues hores més a Espanya) i serà visible a Oceania, l’Àsia, l’Àfrica oriental i central i l’est d’Europa. L’eclipsi parcial començarà a les 20.02 UTC i arribarà al punt àlgid a les 21.31 UTC, i finalitzant les 22.59 UTC, sent visible a Oceania, l’Àsia, Europa, l’Àfrica i Sud-amèrica. 

L’eclipsi acabarà el dia 17 a les 0.17 UTC, i es podrà veure en les seves últimes fases a l’Àsia occidental, Europa, l’Àfrica, Sud-amèrica i l’extrem oriental de l’Amèrica del Nord, segons indica l’Institut Geogràfic Nacional (IGN).

Què és un eclipsi de Lluna

Notícies relacionades

L’eclipsi lunar es produeix quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Llunai enfosqueix el nostre satèl·lit de manera passatgera. En aquest cas, la Terra no arribarà a tapar la llum del sol a la totalitat de l’hemisferi lunar visible des del nostre planeta.

Per contemplar aquest fenomen no és necessari l’ús d’instrumental específic, tot i que sí que és recomanable situar-se en algun lloc allunyat de la contaminació lluminosa. Telescopis de baixa potència, prismàtics recolzats en el trípode i càmeres de fotografiar amb teleobjectiu són els instruments més idonis per observar l’esdeveniment.