TÉ NOU ANYS
El nen prodigi estudiant d'enginyeria abandona la carrera per una disputa amb la universitat
El centre universitari holandès assegura que el jove necessita més temps per desenvolupar les habilitats que pertanyen a la fase final de l'estudi
FILE PHOTO: Nine-year-old Belgian student Laurent Simons, who studies electrical engineering and was on track to become the youngest university graduate in the world, poses at the University of Technology in Eindhoven, Netherlands November 20, 2019. Picture taken November 20, 2019. REUTERS/Yves Herman/File Photo /
El nen prodigi de nou anys, el belga Laurent Simons, conegut pels seus plans d’acabar la carrera d’enginyera elèctrica en nou mesos, en lloc de fer-ho en tres anys, va anunciar aquest dimarts que abandona la universitat holandesa on estudiava per una disputa entre els seus pares i el centre.
En un missatge a Instagram, el jove va explicar que, després de prometre-li que podria obtenir el títol abans del seu desè aniversari –el 26 de desembre–, la Universitat TU Eindhoven li va enviar un correu electrònic en el qual li indicava que els professors han d’ajustar l’horari d’aprenentatge perquè pugui graduar-se a mitjans del 2020, nou mesos després del promès.
Com a argument, el centre universitari holandès assegura que el jove necessita més temps per desenvolupar les habilitats que pertanyen a la fase final de l’estudi, com la «comprensió, la creativitat i l’anàlisi crítica», i que el contrari seria «una pressió excessiva» sobre aquest nen, que només té nou anys.
Però el jove acusa la universitat de «mentir molt», perquè tot estava ja «programat per finalitzar al desembre» i per poder graduar-se en enginyeria, però, segons afegeix a la premsa local el pare, Alexander Simons, el centre «vol mantenir Laurent allà més temps» i el seu fill ha de pensar ara «en la seva carrera».
El progenitor, que ha fet diverses entrevistes durant els últims mesos posant el seu fill en el centre de l’atenció mediàtica, assegura que ja estan negociant amb altres universitats holandeses perquè el petit pugui matricular-se i acabar la carrera d’enginyeria com més aviat millor.
Examen psicològic
«Se’ns va dir que amb aquesta atenció dels mitjans exercíem massa pressió sobre el nostre fill i que, si continuem així, caldria fer un examen psiquiàtric a Laurent», assegura Alexander Simons.
A més, en declaracions al diari «Het Parool», afegeix que la universitat ha acusat de «plagi» el seu fill i que «també hauria suspès un examen oral, que Laurent ni tan sols havia fet», i això va ser el que va fer que parlés amb el rector abans de retirar el seu fill del programa.
Notícies relacionadesEn un comunicat, la universitat només diu que hi va haver un desacord amb els pares sobre l’horari planificat i estén la mà al menor si «canvia d’opinió, perquè sempre serà benvingut per acabar la seva educació», assegurant que «fins i tot si obté el seu títol universitari a mitjans del 2020, això seria, en tots els aspectes, un temps extraordinari».
«Un cronograma més ràpid no és factible i és desfavorable per al desenvolupament acadèmic de Laurent. Com a universitat, hem dedicat una gran quantitat de temps a personalitzar (el programa) per facilitar un camí ràpid de l’estudi. Això ha requerit una gran inversió per part de mestres i empleats, que ja s’enfronten a una gran càrrega de treball», afegeix.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia