El Govern, els rectors i les autonomies acorden ajornar la Selectivitat per l'estat d'alarma
Els exàmens es faran en unes altres dates -que encara no estan tancades- en condicions d'«equitat i justícia»
MD09. MADRID, 07/06/2010.- Vista del aula magna de la Facultad de Odontología de la Universidad Complutense, esta mañana antes del comienzo de los exámenes de selectividad en Madrid, que este año realizarán cerca de 26.000 alumnos. EFE/Sergio Barrenechea /
Els exàmens d’accés a la universitat (EvAU) d’aquest any queden ajornats. ¿Quan es faran? No està clar. S’haurà d’esperar a veure com evoluciona la crisi del coronavirus i el consegüent tancament escolar per determinar les dates. Fonts governamentals expliquen que potser algunes comunitats –s’entén que les menys afectades per la pandèmia– sí que arribin a temps de fer la prova com està establerta, a la primavera (les últimes, a mitjans de juny). El calendari està, de moment, en suspens. El que sí que està clar és que l’EvAu es farà aquest any. En un moment o un altre, però es farà. El Govern (els ministeris d’Universitats i d’Educació), les comunitats autònomes i els rectors universitaris han mantingut avui una reunió presidida pel secretari d’Estat d’Educació, Alejandro Tiana, en la qual han pres aquesta decisió.
La reunió –telemàtica– havia començat amb diverses opcions a sobre de la taula. Entre les quals la de l’ajornament, que és la que finalment s’ha imposat i afecta els 217.000 alumnes que aquest anys es presentaran a tot Espanya. Les noves dates es decretaran de forma coordinada «amb tots els agents implicats». També s’ha estudiat modificar els calendaris de matrícules a les facultats, que necessàriament s’hauran d’adaptar a la prova. «S’analitzaran tots els escenaris per garantir que cap alumne es vegi perjudicat per la suspensió de classes presencials a causa del coronavirus. Les proves d’accés a la universitat es faran en condicions d’equitat i justícia», ha explicat Tiana, intentat donar un missatge tranquil·litzador als estudiants.
Notícies relacionadesUn altre assumpte que s’ha tracat ha sigut les pràctiques en centres de treball per a la Formació Professional dual, que ara mateix no es pot fer i són necessàries per obtenir el títol. Els assistents a la reunió han decidit «flexibilitzar aquestes pràctiques per superar el curs». En relació amb les proves d’accés a l’FP de grau mitjà o superior per als que no comptin amb els requisits acadèmics d’accés a aquest ensenyament «s’adaptarà el calendari de les proves i matrícula i es mantindrà una reserva de places perquè cap estudiant es quedi sense possibilitats d’accés». Totes aquestes iniciatives es concretaran en una reunió de la comissió de Formació Professional que se celebrarà la setmana que ve.
Educació ‘online’
Els centres escolars estan fent un esforç addicional de cara que el tancament escolar no faci caure en sac foradat la vida acadèmica dels estudiants Des que les comunitats van començar a decretar el tancament d’escoles, moltes autonomies, com Madrid, van fer especial èmfasi que els professors posarien tot el seu afany a contactar digitalment amb els seus alumnes per seguir endavant amb la classes dintre de les possiblitats. La preocupació més evident en aquest moment són els alumnes de segon de Batxillerat que, passat l’estiu, ingressaran a la universitat si superen l’EvAU.
- Claverol i "la millor feina del món"
- Patricia Franquesa: "Quan pateixes una sextorsió penses que no s’acabarà mai"
- Junqueras i la polèmica dels cartells aviven el debat a ERC
- Aldama creu que Rubiales el va trair al pujar l’Andorra i no el seu Zamora
- Sánchez aplana els Pressupostos i allunya una remodelació del Govern