PEL CORONAVIRUS
La Conselleria d'Educació activa un pla per garantir l'aprenentatge 'online'
El Departament proporciona eines per donar continuïtat a les classes des de casa
El Ministeri d'Educació i RTVE llancen una programació especial per a escolars de 6 a 16 anys
zentauroepp50641612 barcelona 29 10 2019 pol tica clases medio vac as en la fac191029164422 /
Aquest dissabte la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat ha activat el pla d’acció Centres educatius en línia per garantir l’aprenentatge ‘online’ dels alumnes i acompanyar els professors en l’ús de les tecnologies després del tancament de les escoles pel coronavirus.
Segons explica el Departament en un comunicat, l’objectiu del pla és proporcionar als docents els recursos i les eines digitals que permetin donar continuïtat a l’aprenentatge equitatiu i de qualitat, facilitant així que els centres puguin fer les activitats i orientacions que la Conselleria ha posat a disposició del professorat aquesta setmana.
El projecte es desenvolupa en tres direccions. D’una banda, s’impulsa l’aprenentatge ‘online’ dels centres educatius a través del portal Eix, que incorpora eines per compartir recursos, fer el seguiment del progrés dels estudiants, fomentar el treball col·laboratiu i fer videoconferències. Actualment, ja són molts els centres que tenen línies de treball en aquest sentit i utilitzen habitualment aquests portals, però per a les escoles i els instituts que no les tenen, el Departament d’Ensenyament, en el marc d’aquest context extraordinari, posarà a disposició l’entorn virtual d’aprenentatge Eix.
També es reforça la comunicació dels centres amb la comunitat educativa a través del portal Nodes, un servei que proporciona una pàgina web amb funcions avançades per als centres educatius (com la possibilitat de crear grups interns, promovent el treball en xarxa, publicar notícies i informacions, i enviar notificacions de les novetats que s’anuncien al lloc web mitjançant un canal de Telegram a les persones que s’hi hagin subscrit). Actualment, hi ha més de 2.000 centres que formen part d’aquest portal. La web de l’escola, com a canal de comunicació amb les famílies, permetrà facilitar recursos i orientacions per a l’alumnat.
Pla per als docents
D’altra banda, s’incideix en la formació amb un pla intensiu per als docents a través del portal Odissea, cosa que posa en marxa noves línies formatives vinculades a l’aprenentatge ‘online’. De fet, en les primeres 24 hores després d’anunciar aquesta nova oferta de formació extraordinària es van registrar més 4.700 sol·licituds per part dels docents.
En l’àmbit de la formació professional, la Conselleria d’Ensenyament ha informat que posa a disposició de l’alumnat una sèrie de recursos educatius, malgrat el problema causat per la dificultat de substituir l’aprenentatge competencial als tallers i les aules tècniques. S’ofereixen recursos a la web de l’IOC per a cicles de formació professional i també material d’anglès al mateix IOC.
També es proposen diverses activitats, com per exemple, que els centres puguin treballar amb els alumnes sobre com fer un currículum; tutorials per crear aplicacions; audicions musicals en el cas dels estudis musicals; o fer propostes de vídeos i produccions de les tècniques que s’estiguin treballant a classe en els estudis de dansa.
Ateses les circumstàncies excepcionals, aquest pla és flexible i s’anirà revisant en funció de les necessitats del moment. Alhora, s’incorporaran aquelles reflexions i aportacions que els centres i docents facin arribar al Departament.
📢 Nou pla d'acció d'@educaciocat per garantir l'aprenentatge en línia de l'alumnat 👩💻👨💻 i acompanyar els docents i els centres en l'ús de les eines digitals 📳📲
— Educació (@educaciocat) 21 de marzo de 2020
📝 Comunicat 👇
🔗 https://t.co/olICfI3WHq#CentresEducatiusEnLínia #AprenentACasa #JoEmQuedoACasa pic.twitter.com/ddbHlXRgQl
Iniciativa estatal
Notícies relacionadesTambé s’ha posat en marxa una iniciativa del Ministeri d’Educació, en col·laboració amb RTVE, ‘Aprenem a casa’, dirigida a escolars d’entre 6 i 16 anys per facilitar l’aprenentatge durant la suspensió de l’activitat lectiva motivada per l’estat d’alarma.
Segons ha informat el departament que dirigeix Isabel Celaá en un comunicat, es tracta d’una programació especial de cinc hores diàries de continguts educatius que s’emetrà en obert durant els matins, de dilluns a divendres, a Clan TV i a La 2 de TVE. Aquesta iniciativa està dirigida especialment als estudiants de famílies socialment més vulnerables i que per tant no tenen recursos per seguir les activitats ‘online’ que proporcionen la majoria dels centres educatius.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao