EFECTES DEL VIRUS
Bargalló: «Després de Setmana Santa valorarem com i quan es reprèn el curs escolar»
El conseller d'Educació apunta que el curs que ve s'adaptaran els continguts que no es facin en aquest
Govern i universitats es reuniran la setmana que ve per consensuar calendari i model de la selectivitat
zentauroepp20263482 la garriga 07 09 2012 el instituto vil la romana hara jornad200326105649
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que en el pròxim curs escolar hauran d’adaptar-se els continguts i ensenyaments que no s’hagin pogut estudiar en aquest, que, ha insistit, «no és un curs perdut». Bargalló ha emplaçat a valorar quan i com es reprèn aquest curs una vegada passi la Setmana Santa.
«Després de Setmana Santa valorarem quan podem reprendre presencialment el curs» i «veurem en quines condicions el reprenem de manera telemàtica», ha assenyalat en una entrevista a TV-3.
El titular d’Educació ha afirmat que el departament està esbrinant quins alumnes tenen dificultats per seguir els ensenyaments telemàtics o per telèfon mòbil per «estudiar de quina manera hi podem arribar». Si se segueix el curs de manera telemàtica, una de les possibilitats per arribar a més nens serà ampliar la col·laboració amb TV-3 per emetre continguts educatius, ha apuntat el conseller.
Segons el parer de Bargalló, el caràcter competencial i per projectes del sistema educatiu «permetrà personalitzar i compensar els continguts que els alumnes no hagin pogut tractar en aquest curs». I ha apuntat que els professors són «professionals excel·lents, que sabran adaptar el pròxim curs a l’actual».
Reunió sobre la selectivitat
El problema i la clau d’aquest curs està a segon de batxillerat, amb uns alumnes que havien cursat tres quartes parts del curs a l’inici del confinament, i en les proves d’accés a la universitat, que s’adaptaran als continguts estudiats, ha assegurat el conseller.
Respecte a la selectivitat, la setmana que ve es reunirà el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) –integrat pel Govern i les universitats– per consensuar el nou calendari de les proves d’accés a la universitat (PAU) i prendre «una decisió col·legiada» entre el Govern, les universitats i els representants dels estudiants. En la reunió, el CIC també acordarà la flexibilització en el model d’examen. El Ministeri d’Educació i les autonomies van acordar aquest dimecres que la selectivitat sigui entre el 22 de juny i el 10 de juliol, en convocatòria ordinària, i abans del 10 de setembre en l’extraordinària.
També s’ha referit Bargalló als alumnes de la formació professional per defensar la continuïtat del curs: «Si deixéssim el curs invàlid, cal tenir en compte que hi ha estudiants d’FP a qui només els faltaven les pràctiques i no podem fer que tota una generació d’FP perdi un any per entrar al mercat laboral», a més, en professions per a les quals «hi ha demanda i que necessitem», ha conclòs.
- Reis del boca a boca Restaurants de culte de BCN fora del radar dels ‘influencers’
- Una dupla especial "L’ego s’ha de deixar de costat"
- Aniversari. Nutrició esportiva Nutrisport celebra els 40 anys d’història amb una nova imatge
- Una baixa de pes Flick repensa l’atac sense Lamine Yamal
- FUTBOL Guardiola renova fins al 2027 i complirà 10 anys en el City