per afrontar la desescalada
Els resultats de l'estudi de seroprevalença no es tindran fins d'aquí a dos mesos
El treball, que començarà el 27 d'abril, analitzarà més de 60.000 persones en dues onades per veure la immunització de la població davant el Covid-19
zentauroepp53133525 coronavirus barcelona200416100120 /
L’estudi de seroprevalença que està preparant el Ministeri Sanitat, juntament amb l’Institut de Salut Carles III (ISCIII) i l’Institut Nacional d’Estadística (INE), per estimar la immunització de la població espanyola davant el Covid-19 començarà a fer-se dilluns, 27 d’abril. No obstant, els resultats no es tindran, fins almenys d’aquí a dos mesos.
I és que, segons han informat a Europa Press fonts sanitàries, el treball es realitzarà en les pròximes dues setmanes, hi haurà una setmana de descans i, posteriorment, es tornaran a fer les proves a la mateixa població durant dues setmanes més, per descansar-ne de nou una i finalitzar realitzant les proves durant 15 dies més.
En total, com ja ha anunciat el Govern, s’analitzaran a través dels centres de salut de les comunitats autònomes 60.000 persones, a les quals se’ls farà una determinació d’anticossos a través de tests ràpids facilitats pel Ministeri de Sanitat, una prova de marcadors serològics amb estudis sanguinis i una enquesta.
El treball ja es podria estar fent en algunes ciutats com, per exemple, Saragossa, si bé no serà fins dilluns vinent quan comenci de manera oficial l’estudi en què s’analitzaran més de 60.000 persones en dues onades, totes dues d’unes 30.000 persones.
L’estudi estarà liderat per la directora de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), Raquel Yotti, i s’espera obtenir resultats d’aquí diverses setmanes. Els tests serològics, com ja ha avançat en alguna ocasió el ministre de Sanitat, Salvador Illa, s’aplicaran a la població general per saber si ja ha passat la malaltia i comprovar quin percentatge d’espanyols és immune, amb l’objectiu que ajudi a anar relaxant les restrictives mesures de distanciament social.
Notícies relacionadesAixí mateix, aquest dimarts el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha assegurat que aquest estudi serà «molt important» per dur a terme els plantejaments de la fase de desescalada en què treballa el Govern espanyol.
«És molt important per a noves fases saber el nombre real, o almenys una estimació tan precisa com sigui possible, del nombre de persones que s’han infectat», ha apuntat Simón, tot i que ha avisat que «és una informació important però no l’única».
- Tomé tensa la selecció
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- Champions League Kika enlluerna en un Barça màgic
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- Medi ambient El polit becfí, la primera au que s’extingeix a l’Europa continental
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- BAGES Construir amb llistons de fusta solidaris
- ANOIA Jorba celebra un mercat de productes de proximitat
- Ruta per la DO EMPORDÀ Perelada, temple del vi
- AGENDA DE BARCELONA Barcelona contra la violència masclista