Les morts i els contagis es mantenen estables

Moren 184 persones en les últimes 24 hores, vuit més que dimarts

Sanitat estudia si s'està produint un increment de casos en menors de 10 anys

covid-dia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El balanç del Ministeri de Sanitat sobre l’epidèmia  indica que les xifres s’han estabilitzat o experimenten un petit repunt, amb 184 de morts en les últimes 24 hores, vuit més que dimarts, fins a un total de 27.104 morts des de l’inici. És la xifra més alta en els últims quatre dies, però es manté per sota dels 200, després que set comunitats autònomes hagin comunicat dues morts o menys. D’altra banda, Catalunya, amb 71 defuncions, encapçala el rànquing, seguida de la Comunitat de Madrid, amb 40, i de Castella-la Manxa, amb 24.

A més, s’han detectat 439 nous infectats, 13 més que dimarts, fins als 228.691 diagnosticats amb testos PCR des de l’inici de l’epidèmia. Vuit autonomies han comunicat 10 contagis nous o menys, mentre que, de nou, Catalunya despunta amb 136 diagnosticats en les últimes 24 hores, molt per sobre dels 75 notificats per la Comunitat de Madrid, la següent autonomia amb més casos nous.

A més, hi ha 412 hospitalitzacions més, 65 de les quals són pacients que han ingressat a l’uci. Si es tenen en compte també els diagnosticats per testos d’anticossos, el nombre d’afectats des de l’inici ascendeix a 271.095. D’aquests, 140.823 s’han recuperat, amb 1.843 noves altes en les últimes 24 hores.

Els «últims casos»

Notícies relacionades

Partint d’aquestes dades, el director del centre d’emergències sanitàries, Fernando Simón, ha considerat que Espanya està afrontant els «últims casos» i que, de cara al futur, la tendència a la baixa es mantindrà «si no hi ha canvis pel mal ús de les noves condicions de mobilitat» permeses en la desescalada.  

L’expert ha explicat que alguns hospitals han detectat un augment dels contagis en menors de 10 anys, si bé, el Ministeri de Sanitat ha analitzat les dades i encara no ha trobat una «diferència significativa», sinó les «oscil·lacions» habituals. Una possibilitat, ha apuntat, és que nens que fins ara no es diagnosticaven, a causa que presenten quadros lleus, s’estiguin detectant a causa que els pares ara sí que els porten als centres sanitaris. «Tot ho estem valorant perquè aquestes oscil·lacions ens preocupen i cal valorar-les amb compte», ha assenyalat. Tot i això, Simón ha descartat que aquesta situació estigui provocada per les sortides permeses als nens, ja que les dades preliminars indiquen que no han provocat un repunt.