declaracions en el senat

Iglesias, «incòmode» per la reivindicació com a cultura de les corrides de toros

El vicepresident segon del Govern afegeix que la «decisió» sobre la seva continuïtat la tenen els espanyols

130520 toros ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha afirmat que no li agrada i l’«incomoda enormement» que es reivindiquin les corrides de toros com una cosa cultural, però ha afegit que la «decisió» sobre la seva continuïtat la tenen els espanyols.

Així ho ha assegurat aquest dijous durant la seva compareixença en la Comissió de Drets Socials del Senat, després que el senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal hagi criticat: «El seu Govern m’ha respost que la mort dels toros a les places és cultura i es finança amb diners de cultura. Crec que no és admissible. La tortura no és cultura».

«Fer molt mal a un animal perquè disfruti la gent»

En aquest sentit, Iglesias ha explicat que la seva posició i la d’Unides Podem en aquesta matèria és coneguda. «A mi no m’agrada i m’incomoda enormement que es reivindiqui com una pràctica cultural que cal protegir una cosa que no puc evitar veure com fer molt mal a un animal en un espectacle, perquè disfruti gent», ha manifestat.

El ramader Victorino Martín reprèn Iglesias

Així mateix, el vicepresident segon també ha afegit que és conscient del «modest» pes del seu partit i ha assenyalat que els canvis culturals «s’han de produir de manera democràtica».

«Que la gent decideixi, que la gent voti»

D’aquesta manera, Iglesias ha assegurat que li sembla «magnífic» que els ajuntaments i els parlaments autonòmics estudiïn la seva comunitat o bé «els ciutadans votant directament» si volen o no que hi hagi celebracions d’aquest tipus als seus pobles. «Que la gent decideixi, que la gent voti», ha subratllat.

Notícies relacionades

Segons el seu parer, l’avenç social i cultural respecte del maltractament animal és «enorme». «Probablement, d’aquí a uns anys, alguns que avui apareixem com a defensors o que lluitem contra el maltractament animal ens vegem davant de contradiccions que ens posin els nostres fills a sobre de la taula», ha comentat.

«Potser, d’aquí a 15 anys, els meus fills m’obliguen a deixar de menjar carn. A molts avui els pot sonar a riure, però són avenços culturals que es van produint, amb els quals hem de ser molt respectuosos. Cal deixar que la gent decideixi, que siguin els espanyols els que decideixin quin tipus d’espectacles es produeixen o no», ha conclòs.