normes de Protecció Civil
El Sant Joan 2020 serà amb pirotècnia i als carrers, tot i que amb vessant més familiar
De moment, i fins a la fase 3, les platges continuaran vetades per al bany lúdic i prendre el sol
zentauroepp48771181 sant joan190623231928 /
El subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergi Delgado, ha explicat que treballen per adaptar la revetlla del 23 de juny a les restriccions en vigor pel coronavirus: «Apostem perquè hi pugui haver Sant Joan». Serà un Sant Joan amb pirotècnia i als carrers, però de vessant molt més familiar i que haurà de desenvolupar-se en grups reduïts, ha explicat en una entrevista a RAC1 aquest diumenge.
«Queda menys d’un mes i estem treballant des de fa unes setmanes amb el sector de la pirotècnia i el departament de Cultura, i tenim una proposta tancada en l’àmbit tècnic», ha afirmat Delgado, i ha afegit que el pla haurà de ser avalat pel comitè tècnic del Procicat.
«Component lúdic»
La proposta de Protecció Civil manté el «component lúdic» de la festivitat, tot i que en una modalitat més familiar i mantenint les mesures de seguretat vigents en la fase 3 –en què calculen que estarà gran part del territori a finals de juny. El sector de la pirotècnia s’ha mostrat «molt receptiu» a les propostes de Protecció Civil, tant respecte a la possibilitat d’adaptar el material pirotècnic a la venda com en la manera de vendre’l –per exemple, ‘online’.
«És el sector el que coneix bé el tipus de material més adequat en les condicions que li expliquem que hi pugui haver», i ha destacat que seran els comerciants que finalment defineixin quins petards es comercialitzaran aquest Sant Joan. També tindran en compte les característiques de cada municipi: «Veurem com ho acabem de definir, hi ha moltes realitats i els pobles petits tenen un marge de maniobra molt més ampli». El pla concep la revetlla d’aquest any com una celebració «de proximitat» i al carrer, ja que no s’ha de fer pirotècnia ni dins de casa ni des dels balcons, ha destacat Delgado.
Preguntat per com valora Protecció Civil la decisió de la Generalitat per no permetre de moment la mobilitat entre les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, ha dit: «Ens adaptarem al que epidemiològicament sigui necessari». Coneixen de primera mà l’interès que ha suscitat aquesta qüestió entre els veïns: «Som conscients de la realitat, del debat i de la demanda del món local i de molts ciutadans perquè tenim moltes consultes diàriament».
L’ús de les platges
Notícies relacionadesSobre l’ús de platges, ha afirmat que «majoritàriament la gent sap que no pot anar a banyar-se i a prendre el sol, i qui no ho sap ja ho té clar amb els avisos de Guàrdia Urbana». Fins i tot en fase 2 –ha dit–, les platges necessiten una «adaptació» per garantir que s’arriba a la fase 3 en condicions de seguretat en aquests espais, cosa en què ja treballen els ajuntaments.
En vista de l’arribada de turistes estrangers a partir de juliol, ha afirmat que «el turisme sempre és un hàndicap» perquè els visitants no coneixen la normativa. Per això, treballen amb els principals consolats dels països d’origen del turisme a Catalunya per transmetre’ls «pautes i recomanacions» perquè quan els viatgers arribin ja n’estiguin al cas.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista