al passar a fase 2
Sanitat va recomanar a Catalunya «extremar la prudència» en el seu últim informe
«Hi podria també haver un risc de rebrot» a la regió Metropolitana Nord, avisa el ministeri
Apunta a la zona sanitària de Lleida, atesa la presència de diversos casos actius de coronavirus
zentauroepp53582462 barcelona 30 05 2020 sociedad reportaje de playas ambien200530182355
El Ministeri de Sanitat va recomanar a Catalunya «extremar la prudència a tots els territoris» en el seu informe de divendres 5 de juny, en el qual va avalar el pas de Barcelona i l’àrea metropolitana a la fase 2 i el de les regions del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, i Alt Pirineu i Aran a fase 3.
En l’informe, consultat per Europa Press, recomana prudència «particularment a la regió sanitària de Lleida, atesa la presència de diversos brots actius i d’una considerable transmissió recent no vinculada de moment a aquests brots».
També s’aprecia risc de rebrot en les residències de gent gran: «A moltes de les regions continuen detectant-se casos positius».
A més, s’insta la Generalitat a continuar avançant en «la coordinació de les diferents institucions involucrades en la gestió de casos i contactes» i en la notificació d’informació.
D’aquesta manera s’obtindran dades «confiables que permetin una avaluació sòlida de la situació, i millorar la qualitat de les dades notificades diàriament a Sivies».
Barcelona i àrea metropolitana
Així mateix, el Ministeri va considerar «precís continuar incrementant la sensibilitat per a la detecció precoç» de coronavirus a Barcelona i l’àrea metropolitana, les tres regions de la qual es troben ara unificades.
A la regió Metropolitana Nord es va alertar d’un «alt percentatge de casos no associats a altres casos coneguts, per la qual cosa podria també existir un risc de rebrot» si no s’amplien les capacitats de diagnòstic precoç i control de contactes.
I es va recomanar, també, «aprofundir» en quines mesures de preparació s’estan adoptant en municipis d’interès turístic, com la ciutat de Barcelona.
Altres dades
Firmat per la directora general de Salut Pública, Pilar Aparicio, l’informe repassa les dades epidemiològiques de cada regió, la seva evolució en els casos de Covid-19 i la seva capacitat assistencial.
L’informe recull també que l’activitat de ‘call center’ per a la traçabilitat de contactes «s’ha cobert amb personal ja existent del 061, que han arribat a ser 85 a finals de maig.»
«Aquests estan sent substituïts a partir de l’1 de juny per personal subministrat per una contractació externa»: s’incorporen 182 rastrejadors, 18 coordinadors i 3 supervisors com a estructura inicial, segons l’informe.
PCR i recursos
Sobre les PCR, es destaquen els cribratges massius que s’han dut a terme en les últimes setmanes «en centres residencials i s’han detectat casos que mostren risc de rebrot i la necessitat de mantenir les mesures de prevenció».
En les unitats de vigilància epidemiològica «els recursos humans han sigut reforçats i hi ha plans per a més reforços a incorporar pròximament, tant a nivell central com a les diferents regions».
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació