comencen aquest dimarts
Els exàmens de selectivitat a Catalunya es podran fer sense mascareta
Una vegada tothom estigui assegut al seu lloc i després que hagin repartit els enunciats, es podrà treure la protecció sempre que es mantingui la distància de seguretat d'1,5 metres
19454264 59
Els exàmens de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya –que comencen aquest dimarts i fins divendres– es podran fer sense mascareta, sempre que es mantingui la distància de seguretat d’1,5 metres, però s’haurà de portar quan es reculli la prova i mentre s’estigui a l’interior de l’edifici.
Segons ha informat la Secretaria d’Universitats de la Generalitat en una sèrie de tuits recollits per Europa Press: «Una vegada tothom estigui assegut al seu lloc i després que hagin repartit els enunciats, es podrà treure la mascareta sempre que es mantingui la distància de seguretat d’1,5 metres».
Malgrat això, «per solidaritat i responsabilitat social» és obligatori portar la mascareta posada abans que es reculli l’examen i mentre s’estigui dins de l’edifici on es realitza la selectivitat, i ha recordat que una vegada fora també s’ha de portar si no es pot mantenir la distància de seguretat.
Les PAU a Catalunya s’inicien aquest dimarts amb un rècord d’estudiants, amb prop de 40.000 alumnes inscrits, i la Comissió de Coordinació tenia pendent decidir aquest dilluns si finalment era obligatori portar mascareta durant la realització dels exàmens.
També faran les proves els 1.694 alumnes que s’examinen en els nou tribunals en el Segrià (Lleida), i els que siguin de fora de la comarca hauran de portar la declaració d’autoresponsabilitat de la Generalitat i el comprovant –imprès o al mòbil– que certifiqui que s’han matriculat a les PAU.
Aquesta edició de les PAU, marcada per la pandèmia del coronavirus, ha augmentat el nombre de municipis on es podrà realitzar, que passa de 20 a 63; del nombre de tribunals, de 160 a 216 –en el qual s’inclouran alguns instituts–; del nombre de correctors, de 1.414 a 1.600, i s’ha doblat el nombre de vigilants per l’augment de seus, passant de 1.600 a uns 3.500.
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- La web de Russia Today va fomentar la violència i la polarització en moments crítics per a Catalunya i Espanya
- Veïns de la ‘nova Diagonal’ denuncien pífies a les voreres
- L’ús de ‘bots’ va propulsar la cobertura de la propaganda russa sobre l’1-O
- El congrés del joc obre l’any firal i omple hotels a BCN
- Successos Cau a Sabadell una banda de ciberestafadors que enviava 1.000 SMS fraudulents per minut
- Finances municipals Cornellà aprova un pressupost de 113 milions d’euros per al 2025, un 5% superior al de l’any anterior
- Comerç exterior La Generalitat llança un pla per pal·liar els efectes dels aranzels de Trump
- TRIBUNALS El Suprem demana dades a WhatsApp i Google per mirar de recuperar els missatges del fiscal general esborrats
- A l’estació del Poblenou Un vigilant de seguretat del metro de Barcelona perd un ull després d’una brutal agressió