cita anual a la universitat

Arrenca a Lleida la selectivitat més atípica

Estudiants que van acabar el curs 'online' afronten des d'avui uns exàmens que es fan un mes més tard de l'habitual

Agents cívics municipals supervisen que l'accés a les proves es fa al Segrià sota les mesures de seguretat de la Covid-19

zentauroepp54021883 200707092047

zentauroepp54021883 200707092047

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez

Allà van, en fila, amb mascareta (se la podran treure una vegada s’hagin assegut als seus llocs) i amb els nervis propis d’aquells que encaren una prova que, per a la majoria, marcarà l’inici d’una nova etapa vital. Però aquesta vegada, per als alumnes que el maig passat van acabar el batxillerat a Lleida, els nervis tenen diversos components afegits: estan anant a les proves un mes més tard del normal; ho fan, com ja s’ha dit, amb l’angoixa i la suor que provoca portar mig rostre cobert per un tros de tela, i en el seu cas, sota la mirada atenta d’un equip d’agents cívics municipals que els van recordant, mentre esperen el torn d’entrada, que s’ha de mantenir la distància mínima de seguretat. Aquest matí, a les portes de l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL), els temes ‘es canten’ amb un metre i mig de separació.

Notícies relacionades

Són uns 300 els estudiants de quatre instituts diferents de la ciutat que accedeixen, en acordiònica fila índia, cap a l’interior de l’edifici universitari. A primera hora aquest dimarts toca llengua castellana, l’examen que cada any es fa famós per les seves enrevessades preguntes trampa (la catàfora ha sortit ja dues vegades). Després serà el torn de matemàtiques i, ja a la tarda, de física.

Proves més flexibles

«El complicat aquesta vegada és que no sabem què ens espera exactament, ens han dit que serà una prova més flexible, pel coronavirus, però ningú ens ha aclarit què significa això», comenten l’Alícia i la Júlia, en un dels grupets formats davant de la porta del que va ser l’antic seminari de Lleida, ara seu de la UdL. Recorden que ja la fi de curs va ser atípica, «perquè les classes van ser ja totes ‘online’ des de després de Setmana Santa».