vigilància fallida
Trilla, sobre el rebrot de Lleida: «O hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé»
El cap d'Epidemiologia del Clínic assenyala els dèficits en el sistema de seguiment dels nous casos
Assenyala que els casos creixen a Barcelona d'una manera «relativament petita»
zentauroepp32398547 barcelona 2016 01 13 sociedad antoni trilla cap epide200327085647
El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha constatat que s’està perdent una mica la traçabilitat al Segrià. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha opinat que «falta reforçar, i molt, la vigilància epidemiològica».
«Amb el temps transcorregut i tots els passos que s’han fet, sembla que la primera vegada que s’ha de provar la bondat d’aquest sistema de detecció i seguiment ens hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé», ha resumit Trilla, que ha remarcat que el nombre de casos ha ultrapassat la capacitat de seguiment «per manca de recursos i per la complexitat inherent d’aquests casos». Sobre Barcelona, en canvi, ha opinat que els positius creixen amb «una proporció relativament petita».
Al Segrià, ha dit Trilla, hi ha contagi comunitari, però mentre es pugui traçar es pot tenir una lleugera idea del que està passant. «Quan es perd la pista aquí les coses es poden complicar, i crec que en part és una mica el que està passant al Segrià», ha indicat. En aquest sentit, ha avisat que seria «molt decebedor» que es produís una segona onada durant l’estiu, quan encara Catalunya no ha sortit de la primera fase.
Resultats barrejats a Barcelona
Notícies relacionadesQuant a la ciutat de Barcelona, Trilla ha remarcat que fan falta «bones dades i que siguin fàcils d’interpretar, ben delimitades». Ha explicat que hi ha hagut una superposició de dos tipus de resultats: xifres de PCR positives barrejades amb proves serològiques que corresponen a casos antics. Així les coses, ha remarcat que els positius actuals han augmentat «amb una proporció relativament petita».
Trilla ha destacat que ja era esperable un augment de casos amb l’anomenada nova normalitat, així com els que corresponen a alguns «que no ho fan tan bé com tocaria». «Si tots aquests casos es poden diagnosticar i seguir, potser tenim sort i ho anem controlant», ha conclòs.