A l'espera de noves dades
El cap de la Covid a Catalunya no descarta el confinament domiciliari a Barcelona abans de 15 dies
«Realment no tenim altres eines de protecció de la ciutadania», afirma l'epidemiòleg Jacobo Mendioroz
jacobo mendioroz dirigir la unitat de resposta a la covid 19 tot es mou
El director de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, l’epidemiòleg Jacobo Mendioroz, no descarta que abans de 15 dies s’hagi de decretar el confinament domiciliari a tota l’àrea de Barcelona si no milloren les dades epidemiològiques dels contagis de coronavirus. L’alcaldessa Ada Colau ha rebutjat aquesta possibilitat, que ha manifestat la seva sorpresa: «Em sorprenen les declaracions de Mendioroz perquè en la reunió d’avui ningú, ni tan sols ell, que era present, va fer menció al fet que s’estigui plantejant això», ha assegurat l’alcaldessa en roda de premsa després de reunir-se amb el president Torra i els 12 alcaldes de municipis de l’àrea metropolitana.
En una entrevista a RAC-1, l’epidemiòleg ha dit que després d’entrar en vigor les mesures restrictives i el consell de no sortir de casa per a 2,8 milions de catalans que viuen a 13 municipis de la primera corona metropolitana i les comarques lleidatanes del Segrià i de la Noguera, «el pas següent és el confinament domiciliari. Podria ser abans de 15 dies». «Realment no tenim altres eines de protecció de la ciutadania. Podria ser abans de 15 dies, però és el que voldríem evitar», ha dit.
«Si la gent no respecta la recomanació de no sortir de Barcelona per no estar prohibit, es pot considerar un error», ha admès l’epidemiòleg després de veure l’èxode massiu de vehicles que van sortir de l’àrea metropolitana ahir a la tarda.
Segons Mendioroz, «si com a conseqüència de la sortida dels barcelonins aquest cap de setmana, surten de cop la setmana següent 300 casos als pobles de la costa, serà necessari prendre alguna mesura».
El responsable de la Unitat de Seguiment de la Covid a Catalunya ha informat que «en qüestió de dies sortirà una aplicadora web a través de la qual una persona amb símptomes pugui autodeclarar els contactes que té, perquè se’ls truqui a tota velocitat per poder aïllar-los».
Respecte a les crítiques a la gestió de la pandèmia, Mendioroz ha argumentat que «si mirem països del nostre entorn com poden ser els Estats Units, el Brasil o l’Índia, no es pot parlar de fracàs o d’un error gran».
- Govern i Generalitat celebren el "renaixement" d’Ebro a Barcelona
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Milers de persones exigeixen a Barcelona un "lloguer just"
- Estopa: "Patim una mica la síndrome de l’impostor, però, és clar, és un honor"
- La pressió d’Israel i la tornada de Trump empenyen l’Iran cap a la bomba nuclear