per culpa dels rebrots
Onada de cancel·lacions i tancaments d'hotels de Barcelona
«S'ha paralitzat tot una altra vegada», assegura el director general del Gremi d'Hotels de Barcelona
zentauroepp54151793 hotel barcelona200726112349 /
El turisme ja comença a notar les conseqüències dels rebrots de coronavirus que han aparegut en les últimes setmanes a Catalunya, que han provocat una onada de cancel·lacions a Barcelona i que alguns hotels que havien reobert després de l’obertura de les fronteres ara tornin a tancar.
El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha explicat a Efe que pràcticament tot el que s’havia reservat després de l’aixecament de l’estat d’alarma s’està cancel·lant i, tot i que no ha quantificat el volum, ha dit que són «moltíssimes» les anul·lacions registrades perquè «s’ha paralitzat tot una altra vegada».
La reobertura de fronteres va animar alguns hotelers de la capital catalana (aproximadament el 25% del total) a obrir les portes dels seus establiments, tot i que l’ocupació era «molt baixa». No obstant, els rebrots han perjudicat aquesta lleugera millora, cosa que Casals considera «molt preocupant».
Falta de planificació
El directiu reconeix que les administracions han hagut de prendre decisions difícils per la situació tan complicada que hem viscut, però entén que, a partir que hagi passat l’emergència sanitària que ens va portar al confinament al març, ara caldria «planificar més les accions que es porten a cap».
«No s’està planificant prou, es treballa una mica segons el que està passant dia a dia, sense tenir un full de ruta clar» i, sobretot, l’administració ha de prendre mesures «proporcionades» i comunicar millor els missatges que transmet, amb referència a l’actuació de la Generalitat en els últims rebrots.
«Al final no estàvem dient que Barcelona està tancada, ni que Barcelona no es pugui visitar, però a nivell internacional depèn del tipus de missatge que envies el que provoca és una parada contundent i clara, perquè el missatge que arriba és que és perillós visitar Barcelona», ha dit.
Els hotelers també troben a faltar que hi hagi «diàleg» amb el sector per part de l’administració i estan desanimats per la situació actual, perquè ningú s’esperava l’aparició de rebrots tan aviat.
Allargar els ertos i el pla de rescat
Per això, els hotelers insisteixen a demanar a les administracions que allarguin els ertos fins a finals d’any i que es condoni o retardi el pagament d’impostos.
Però més enllà de tot això, el que es necessita per mantenir viu el sector és un «pla de rescat per al sector turístic hoteler», apunta Casals, «com va aconseguir la banca en la crisi del 2008», perquè es tracta d’un sector important per a l’economia del país.
«Un segon confinament seria un desastre en l’àmbit turístic, econòmic i fins i tot psicològic per als ciutadans», diu.
El president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), Martí Sarrate, també ha reclamat un pla d’ajuts per al sector de cara a la possibilitat que aquesta crisi es carregui un 60 % de les agències.
Sarrate ha quantificat en un 20 % les cancel·lacions que han patit les agències de viatges després dels rebrots d’aquest mes, bàsicament a Barcelona, però també a la resta de Catalunya. De moment i per a aquest estiu, els espanyols aposten per viatjar pel país, principalment a Galícia, el País Basc, Astúries, Andalusia, Catalunya, i les illes les Balears i les Canàries.
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha reiterat aquest diumenge que «visitar Catalunya és segur» si es respecten les mesures de seguretat previstes per prevenir els contagis del coronavirus.
Balears i Canàries
La ministra d’Afers Exteriors, Arancha González, ha assegurat que el Govern està mirant de convèncer el Regne Unit que les Canàries i les Balears quedin excloses de la quarantena. Va justificar l’exclusió dels dos arxipèlags al fet que «els territoris insulars estan molt controlats», així com a les seves dades epidemiològiques, que estan «molt per sota» de les britàniques. Els executius autonòmics també s’han posat en marxa i treballen per crear un corredor sanitari aeri segur, així com intensificar la vigilància als aeroports.
Notícies relacionadesEls hotelers de les Balears han demanat al Govern de Pedro Sánchez comunicar «clarament» al Regne Unit que hi ha territoris espanyols, com la seva comunitat, en els quals «l’evolució de la pandèmia continua sent positiva».
El secretari de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer, ha afirmat, per la seva part, que la decisió del Regne Unit suposa «un contratemps més a un estiu que està sent atípic i complicat», i arriba quan el sector «estava començant a notar un relatiu dinamisme». El mercat britànic, ha remarcat, és «fonamental» per a la comunitat i ha reivindicat que «cap altra destinació presenta mesures de seguretat millors». El govern autonòmic està en contacte amb l’espanyol per mantenir una posició de defensa i persuasió davant les autoritats del Regne Unit i els turoperadors.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao