cop econòmic
Ximo Puig, sobre la quarantena britànica: «Això és un cop molt dur»
El president de la Generalitat Valenciana assegura que «hi havia una esperança a l'agost de salvar els mobles»
La 'britànica' Alacant veu un greuge ser exclosa dels corredors aeris, que beneficiarien les Balears i les Canàries
zentauroepp53993733 fotodeldia grafcva6525 valencia 04 07 2020 vista genera200708222631 /
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advertit aquest dilluns que la quarantena imposada pel Regne Unit per a les persones que tornin d’Espanya és «un cop sobrevingut que no té cap justificació». «Hi havia una esperança de salvar els mobles l’agost després d’una temporada molt difícil però això és un cop molt dur que cal veure com acaba encaixant-se», ha assenyalat. En paral·lel, i després de la polèmica britànica i els esforços del Govern per ‘salvar’ les Balears i les Canàries, la ‘britànica’ Alacant veu un greuge ser exclosa dels corredors aeris.
Puig, en una entrevista a ‘Hoy por hoy’ a la cadena ser recollida per Europa Press, ha recalcat que no s’entén la recomanació realitzada pel Govern de Boris Johnson de no viatjar a Espanya, així com la imposició d’una quarantena de 14 dies a les persones procedents del nostre país, sobretot, perquè «no està justificada amb dades epidemiològiques».
En aquest sentit, ha recalcat: «Les nostres dades epidemiològiques són millors que els del Regne Unit». «No entenc aquesta decisió que ha sigut un gran cop, s’entendria una operació més ajustada a la realitat de cada territori», ha defensat Puig.
Per això, ha vinculat la decisió del Govern de Boris Johnson a «qüestions internes del Regne Unit sobre les que no em corresponen opinar», ha assenyalat.
Corredor segur
Puig ha insistit a reclamar un corredor segur per a la Comunitat a través de l’aeroport alacantí de l’Altet que «canalitzi totes les mesures de prevenció». Entre aquestes, s’ha referit a la contractació d’un hotel per acollir els possibles casos tot i que ha recalcat que en aquests moments «no hi ha hagut cap brot que estigui directament causat per allotjament ni restauració». «Es poden augmentar les mesures preventives però tancar no és el camí», ha insistit.
D’altra banda, quan li han preguntat per la conveniència d’establir una autoritat de coordinació de les comunitats, ha mantingut que la gestió està «funcionat adequadament» tot i que «tot pot millorar-se». «La realitat que estem vivint té a veure amb el que és Espanya i en aquest sentit tot el que sigui capacitat d’unitat d’acció és positiu, el missatge general és compartit per totes les comunitats», ha comentat.
En aquest sentit, ha considerat que es pot avançar en aspectes de coordinació però hi ha una voluntat inequívoca de treballar i a més aquesta setmana hi ha una reunió de la Conferència de presidents que ha sigut «un instrument molt útil» per «reforçar» aquesta coordinació.
Queixes a la costa d’Alacant
D’altra banda, la Costa Blanca d’Alacant, que amb un terç del total és la província espanyola amb més britànics residents d’Espanya, veu un greuge que el Govern central l’exclogui de la negociació amb el Regne Unit per a corredors aeris turístics segurs, respecte a les Canàries i les Balears.
Així ho ha afirmat avui el president de la Diputació d’Alacant i del Patronat Turístic Costa Blanca, Carlos Mazón, del PP, qui ha apressat per escrit a Presidència del Govern i als ministeris implicats que s’inclogui a la província i a l’aeroport d’Alacant-Elx en la negociació d’aquests passadissos aeris assegurances amb les illes britàniques.
Mazón, que també és president provincial del PP, ha assenyalat que aquesta reivindicació es fa en «bona coordinació» amb el president valencià, el socialista Ximo Puig, i ha repetit que espera una rectificació de l’Executiu central perquè la Costa Blanca entre dins de les «passarel·les aèries segures» que es negocien amb Londres.
Notícies relacionades«Estem atònits davant aquesta injustícia», ha recalcat Mazón, qui creu que el Govern de Pedro Sánchez ha tingut l’«important oblit» que Alacant és la província «amb més residents», uns 100.000 del voltant de 300.000.
Ha argumentat que la Costa Blanca i la província d’Alacant presenten unes dades epidemiològiques de la Covid-19 comparables amb les Canàries i les Balears, per la qual cosa el sector turístic d’aquesta zona «no entén» que se li doni «la punta i l’esquena».
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín