NOU DIRECTOR

La BBC demana als seus periodistes que no opinin de política a les xarxes

Tim Davie es proposa defensar la imparcialitat de la cadena pública britànica

undefined54758105 file photo  tim davie  now director general of the bbc  arri200904152949

undefined54758105 file photo tim davie now director general of the bbc arri200904152949 / Neil Hall

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El nou director general de la BBC, Tim Davie, ha demanat a la plantilla de la cadena pública britànica que no expressi les seves opinions polítiques a les xarxes socials ja que això posa en risc la reputació d’imparcialitat del mitjà.

Davie, que va prendre possessió dimarts passat, afirma que massa part de la seva audiència pensa que l’emissora de ràdio, televisió i internet ha estat esbiaixada «per una perspectiva particular». «Si vols ser un columnista d’opinió o un activista de campanya a les xarxes socials, llavors és una elecció legítima, però no hauries d’estar treballant a la BBC», va afirmar en el seu primer discurs a la plantilla.

El nou executiu, que ha rellevat Tony Hall, té com a missió assegurar el futur de la gairebé centenària corporació pública alhora que el seu model de finançament, que paguen tots els espectadors, està sent atacat per alguns diputats.

Mantenir el cànon

Per aclarir qualsevol dubte sobre la imparcialitat, va afirmar que no volia «una BBC de subscripció que serveixi uns quants», tot i que va assegurar que això podria funcionar bastant bé en algunes parts del país. Davie va expressar el seu compromís amb una BBC finançada amb fons públics (cànon obligatori que paguen totes les llars britàniques) que ha de donar cabuda a totes les opinions polítiques del Regne Unit i de tots els grups d’edat.

«No és només una obsessió amb els joves, és un propòsit, una obligació de fer que tots els racons del Regne Unit sentin que és la seva BBC», va afirmar.

Notícies relacionades

El primer ministre conservador, Boris Johnson, ha qüestionat si la corporació pública ha finançar-se amb un cànon, atès el creixement de serveis de subscripció com Netflix, i molts diputats del seu partit han criticat la BBC pel que consideren una deriva cap a l’esquerra. A l’altre costat de l’espectre polític, altres diputats també han criticat algunes de les cobertures informatives del mitjà. 

Davie ha afirmat que no té plans per tancar canals de televisió o ràdio però que tampoc «expandirà» la corporació, sinó que els nous serveis han de trobar el seu espai a les cadenes existents.