Informe d'un cardenal
El Vaticà demana que les misses no siguin considerades reunions per la Covid-19
Tots els bisbes del món reben les instruccions de l'Església pel coronavirus
zentauroepp34502759 soc200912174423 /
El prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, el cardenal Robert Sarah, demana en una carta als bisbes accions prudents davant les autoritats de cada país perquè anar a missa «no es consideri una reunió o sigui comparable, i ni tan sols subordinat, a formes de reunió recreativa».
A la carta dirigida als presidents de les conferències episcopals de tot el món i aprovada pel papa Francesc, Sarah afirma que una missa seguida a través dels mitjans de comunicació no equival a la participació personal a l’Església. I insisteix en la necessitat «de tornar a la normalitat de la vida cristiana, allà on l’emergència sanitària causada per la pandèmia ho permeti».
Trastorns
La missiva que aborda el tema de la celebració de la litúrgia durant i després de la pandèmia de Covid-19 i titulada «¡Tornem amb alegria a l’eucaristia!» assenyala que la pandèmia també ha causat «trastorns en la vida de la comunitat cristiana, inclosa la dimensió litúrgica».
Afirma que a causa de l’emergència, els bisbes «van estar preparats per prendre decisions difícils i doloroses, fins i tot la suspensió prolongada de la participació dels fidels en la celebració de l’eucaristia».
Però apunta que «tan aviat com les circumstàncies ho permetin, és necessari i urgent tornar a la normalitat de la vida cristiana, que té com a casa l’edifici de l’església i la celebració de la litúrgia, especialment l’eucaristia».
Higiene sí, mantenint els ritus
Notícies relacionadesEl cardenal afegeix a més que «la deguda atenció a les normes d’higiene i seguretat no pot conduir a l’esterilització dels gestos i ritus». A més, «confia en l’acció prudent, però ferma, dels bisbes perquè la participació dels fidels en la celebració de l’eucaristia no es catalogada per les autoritats públiques com una reunió, i no se la consideri comparable, i ni tan sols subordinada, a formes d’agregació recreativa».
En alguns països com Itàlia, l’aforament de les esglésies encara està limitat a causa de la necessitat de guardar la distància d’un metre, per la qual cosa és necessari deixar espais als bancs.
- Mites de les estacions fantasma del metro de BCN
- Dia de Reis BCN celebra una Cavalcada inclusiva, sostenible i farcida d’homenatges
- Georgia Sarquella-Brugada: "Un de cada mil nens té arrítmies i solen aparèixer amb les estirades"
- Els embassaments comencen a perdre reserves a Catalunya
- Junts fa equilibris entre Sánchez i les aliances puntuals amb Feijóo
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Un altre talent de La Masia Toni Fernández, una altra història precoç
- EL RAL·LI DAKAR 2025 Sainz es complica el cinquè ‘Touareg’ al bolcar a les dunes
- Lliga F Pajor, Salma i Aitana: les tres Reines Magues d’un Barça letal
- TEMPESTA AL PALAU Un Barça defectuós pateix un altre fiasco i s’allunya de la Copa