reclamat pels EUA

Detingut a l'aeroport de Barcelona el fundador de l'antivirus McAfee

John McAfee estava en recerca i captura per les autoritats nord-americanes per un delicte d'estafa

Després de prendre-li declaració, el magistrat va ordenar el seu ingrés en presó preventiva a la presó de Brians

zentauroepp55280619 john mcafee201006093139

zentauroepp55280619 john mcafee201006093139 / Todd J Van Emst

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut a l’aeroport del Prat, a Barcelona, el magnat nord-americà John McAfee, creador del famós antivirus homònim, que estava en recerca i captura pels EUA per un delicte d’estafa, han informat a EFE fonts policials.

La detenció de McAfee es va practicar dissabte passat, 3 d’octubre, quan es disposava amb dues persones més a agafar un vol cap a Istanbul. 

Les fonts consultades han explicat a EFE que al filtre policial de sortides internacionals, McAfee, que portava passaport del Regne Unit, va ser identificat entorn de les 9.00 hores.

Una vegada consultades les bases policials sobre la seva identitat, tenia un assenyalament de la Interpol de recerca i captura per a extradició immediata als EUA per un delicte d’estafa.

En aquell moment va ser detingut i diumenge passat va ser posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional a través del jutjat de guàrdia del Prat de Llobregat per videoconferència.

Després de prendre-li declaració, el magistrat va ordenar el seu ingrés en presó preventiva a la presó de Brians.

No és la primera vegada que John McAfee és detingut. L’any passat va ser arrestat al juliol en un port de la República Dominicana amb diverses armes a bord del seu iot.

Notícies relacionades

Ell mateix havia informat dies abans de la detenció que marxava dels EUA perquè l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) havia intentat detenir-lo per presumptes delictes fiscals.

Finalment, les autoritats dominicanes el van deixar en llibertat i McAfee va viatjar al Regne Unit.