Recurs de reposició
Els restaurants i bars de Catalunya demanen la reobertura al TSJC
El gremi de Barcelona reclama també obrir fins a les 21.00 hores
bar-cerrado
La patronal d’oci nocturn Fecasarm ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que permeti la reobertura de bars i restaurants després que hagi entrat en vigor el toc de queda nocturn: «No té sentit mantenir la restauració tancada».
L’organització ho ha demanat mitjançant un recurs de reposició contra la decisió de l’alt tribunal català de desestimar les mesures cautelars que exigia el sector perquè quedés en suspens el tancament de bars, restaurants i sales de joc que va imposar el Govern per aturar el contagi de Covid-19.
Denuncien així que les mesures del Govern són «totalment ineficaces i fins i tot contraproduents» i remeten un informe del Ministeri de Sanitat que, segons Fecasarm, demostra que només un 3,5% dels rebrots s’originen en un local de restauració per demanar una vegada més que se’n permeti la reobertura tot i que sigui amb «horari limitat».
Per la seva banda, el Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat aquest dilluns la «discriminació que pateixen els bars i restaurants de Catalunya», que tenen l’activitat suspesa i ara un nou horari més limitat per al repartiment a domicili i la recollida de menjar per culpa del toc de queda.
Fins a les 21.00 hores
En un comunicat, el gremi assegura que el Govern hauria de substituir el tancament actual «per la represa de l’activitat de la restauració, de manera presencial» entre les 6.00 i les 21.00 hores. «La reobertura hauria de ser immediata», assegura el director del gremi, Roger Pallarols, que considera que s’ha demostrat «la falta d’efectivitat de la mesura, ja que els contagis continuen augmentant».
El gremi considera «il·lògica» l’actitud del Govern, i aposta per allargar el repartiment a domicili fins a les onze de la nit «per poder donar servei a les persones que acaben de treballar a les nou i que encara han de tornar a casa». Els restauradors es queixen que les administracions han fet «escassos esforços» per compatibilitzar la gestió sanitària i la crisi econòmica que genera.
Crítiques als ajuts
Notícies relacionadesD’altra banda, el gremi critica que el Govern ha fet «curt amb els 40 milions d’euros per compensar les pèrdues que ha generat el tancament de la restauració» durant 15 dies. En aquest sentit, apunten que l’ajuda màxima per NIF és de 1.500 euros i no es té en compte si l’empresa té un únic establiment o més d’un».
A més, consideren que «la burocràcia resulta desmesurada» i preveuen que l’ingrés efectiu dels diners no arribi «fins al primer o segon trimestre del 2021». També creuen que restauració i estètica no haurien de tenir les mateixes condicions, ja que els costos dels primers «són molt més elevats».
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim