LA SEGONA ONADA DE LA PANDÈMIA

Salvador Illa descarta el confinament domiciliari demanat per Astúries

El ministre de Sanitat confia que amb les mesures incloses en el nou estat d'alarma es podrà controlar el coronavirus

illa / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha descartat aquest dilluns decretar confinaments domiciliaris els pròxims dies i ha confiat que amb les mesures incloses en el nou estat d’alarma es podrà controlar l’evolució d’aquesta segona onada de la pandèmia.

Les declaracions del ministre, que ha demanat «no entrar en una espècie de competició per veure qui pren la mesura més dura», coincideixen amb la sol·licitud del Govern d’Astúries, que ha demanat a l’Executiu central un confinament domiciliari durant 15 dies atesa la «situació crítica» que viu el Principat.

«Ara no ho preveiem. Ni estem treballant en això ni ho preveiem. Pensem que amb el ventall de mesures que estan a disposició de les autoritats de les comunitats autònomes per poder actuar és suficient», ha assegurat el ministre en un conferencia telemàtica.

Reunió amb Astúries

No obstant, ha acordat reunir-se aquest dimarts per videoconferència amb el Principat d’Astúries per analitzar la situació de la pandèmia i l’impacte de les mesures adoptades per frenar els contagis, una reunió bilateral que s’ha convocat per a les 12.30 hores.

Illa ha negat «rotundament» que el Govern s’estigui plantejant decretar el confinament domiciliari aquesta setmana i ha insistit que amb les mesures disponibles actualment –toc de quedalimitació de reunions socials o confinaments perimetrals– es podrà controlar la pandèmia.

«Així s’ha fet, per exemple, a Catalunya, on, sigui dit amb tota la prudència, estem veient una certa estabilització de casos. O a Madrid, on vam aplicar mesures del mateix tipus fa ja unes setmanes i hem vist com s’ha estabilitzat i va baixant», ha assenyalat Illa.

Notícies relacionades

El ministre ha demanat «temperància» i «saber esperar el temps necessari» per poder veure els efectes de les mesures. «Amb aquesta pandèmia hem vist que les coses no són d’un dia per l’altre. Quan un pren mesures es tarda entre 10 i 15 dies a veure’n els resultats. Per tant, hem de tenir un punt de temperància i saber esperar el temps necessari per poder veure els efectes d’unes mesures molt dràstiques, i no entrar en una espècie de competició per veure qui pren la mesura més dura», ha emfatitzat.

El ministre ha confiat que, amb «una actitud correcta de la ciutadania» i una «contundència proporcionada a la realitat epidemiològica», les mesures actuals seran «suficients» per controlar la pandèmia.