SEGUEIX EL DEBAT
Catorze milions de nens no van rebre cap vacuna el 2019
La Covid-19 amenaça d'empitjorar la situació, per la interrupció de serveis sanitaris
Unicef Espanya i Prensa Ibérica aborden en un debat com ampliar l'abast de la immunització
La cursa per trobar un remei contra el coronavirus ha tornat a encendre els focus sobre la importància de les vacunes per viure una vida normal. No obstant, per a 14 milions de nens aquesta vida és inabastable, ja que no tenen accés a cap de les vacunes que ja hi ha.
Com revertir aquesta enorme injustícia és el tema central d’un debat organitzat per Unicef Espanya i Prensa Ibérica. La conversa es podrà seguir per internet el 20 de novembre de les 17.00 a les 18.00 hores. Hi participaran Blanca Carazo, responsable de programes de l’Unicef Espanya, Quique Bassat, epidemiòleg d’ISGlobal, Marían García (Boticaria García), doctora en farmàcia, i Salvador Macip, científic i escriptor.
El debat s’emmarca en la campanya Petites Solucions, amb la qual Unicef Espanya pretén conscienciar sobre la importància de la vacunació infantil i recaptar fons per als seus programes, que empenyen la immunització des de fa dècades.
Cinc nens salvats cada minut
La Covid-19 ha posat de manifest la rapidesa amb què es propaga una malaltia sense vacuna. L’emergència per la qual passen les societats desenvolupades és una crisi permanent en aquells països on no arriba la protecció davant malalties com la pneumònia, la poliomielitis, el xarampió i la diarrea.
A nivell global, fa diversos anys que la immunització està estancada en un 85%. El 2019, prop de 14 milions de nens no van rebre cap vacuna. Això malgrat que les vacunes es consideren la intervenció de salut pública més eficaç. Al món, les vacunes salven cada minut cinc nens d’una mort prevenible. Això es tradueix en entre dos i tres milions de vides salvades cada any.
La pobresa, la marginalitat i els conflictes violents són els pitjors enemics dels programes d’immunització. En països com la República Centreafricana, Somàlia, el Txad, Guinea, Papua Nova Guinea o el Sudan del Sud, més de la meitat dels nens i nenes estan desprotegits davant la diftèria, el tètanus i la tos ferina. És a dir, davant malalties prevenibles, si els flascons de vacunes els arribessin.
El repte de la Covid-19
A aquests problemes, s’ha afegit la Covid-19, que ha sobrecarregat els sistemes de salut i alterat les seves prioritats. De fet, les vacunacions van arribar a disminuir fins i tot a Espanya, durant el punt àlgid de la pandèmia, al març i l’abril.
Notícies relacionadesEl tercer sector està fent esforços per arribar on no arriben el públic i el privat. Per exemple, fa anys que l’Unicef aplica solucions innovadores i acompanya autoritats sanitàries d’arreu del món per reforçar els programes de vacunació. Qualsevol ciutadà o ciutadana pot donar la seva contribució a aquest esforç recolzant la campanya Petites Solucions.
En el debat del 20 de novembre, els experts participants abordaran els principals obstacles per a la immunització i debatran quines estratègies podrien augmentar la cobertura de les vacunes, especialment en el context inèdit d’una pandèmia global.
zentauroepp55900546 soc catanzaro unicef201117140412 /
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista