Iniciativa als EUA
Mares científiques: la nova onada per frenar el canvi climàtic
Les seves històries es multipliquen pel planeta. Són dones, mares i científiques, i quan acaben la jornada laboral fan la mirada enrere només per agafar impuls, el que els dona la preocupació pel futur dels seus fills. ¿Com no voler millorar-lo? Als EUA sis d’aquestes dones, expertes en ciències relacionades amb el clima, han unit esforços en una associació, Science Moms, que canalitza el seu coneixement i motivació per arribar a milions d’altres mares, mobilitzar-les i així garantir que les futures generacions agafin el testimoni.
Ruth de Fries n’és una i explica a EL PERIÓDICO el fort esperit d’equip que les mou. De Fries és professora d’Ecologia i Desenvolupament sostenible a la Columbia University de Nova York, i treballa, a través de l’observació d’imatges de satèl·lits, en la redistribució dels terrenys fèrtils per a agricultura i altres aprofitaments que poden evitar els efectes del canvi climàtic.
De Fries crida a les dones científiques i mares de tot el món a «treballar juntes». «El nostre objectiu és ajudar les mares a entendre la ciència que hi ha darrere del canvi climàtic, perquè estiguin preparades per prendre la iniciativa a qualsevol acció que sigui en en benefici dels seus fills». En aquest sentit, l’aliança de nens i mares és imbatible: «Els nens són científics per naturalesa, i els estímuls i models a més poden ajudar que més nenes es bolquin en la ciència, si és el que que els agrada». La científica nord-americana admet que «l’efecte Matilda segueix viu i present», tot i que valora que cada vegada hi ha més consciència i mesures perquè les dones obtinguin el reconeixement a la seva feina.
Notícies relacionadesLa promotora del grup, Katharine Hoyhoe, és meteoròloga i codirigeix el centre climàtic a la Texas Tech University. Filla de científic, ha estat en els rànquings de persones més influents de revistes com ‘Time’ i ‘Fortune’, i està abocada en el projecte, per al qual fa xerrades TED, conferències i altres activitats de promoció en els diferents estats del país. El projecte compta amb un finançament de 10 milions de dòlars, gràcies a l’ajuda de Potencial Energy, una organització benefica amb objectius educatius.
Les científiques comparteixen les seves vivències i experiències en vídeos com el d’Emily Fischer, experta en incendis forestals. En un dels seus vídeos de la campanya, on apareix en fotos familiars amb els seus fills, assegura que «la nostra acció sobre el canvi climàtic és només una extensió de ser mare, i ser científica».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors