La lluita contra la pandèmia
Les reunions seran més limitades entre el 26 de març i el 9 d’abril
Màxim de quatre persones en espais públics tancats i sis en espais oberts
En espais privats, només podrà haver-hi els convivents, no persones alienes a la bombolla

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha recordat aquest divendres que partir del pròxim 26 de març augmenten les limitacions de les reunions socials. Així, segons va acordar el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, a partir del 26 de març i fins al 9 d’abril les reunions socials es limitaran a un màxim de quatre persones en espais públics tancats i a sis en llocs oberts. Als espais privats només podrà haver-hi convivents, és a dir, no hi podrà haver més bombolles que la bombolla de convivència.
Els avisos de Sàmper es produeixen en aquest primer cap de setmana en què es permet a les bombolles de convivència moure’s lliurement per Catalunya, i coincideix amb un repunt de la velocitat de contagi del coronavirus, que fa que Salut es mantingui en alerta. El conseller ha apel·lat de nou a la responsabilitat ciutadana per evitar una quarta onada de la pandèmia.
En una entrevista a RAC-1, Sàmper s’ha referit als controls de la mobilitat i a la manera en què les bombolles de convivència han d’acreditar que ho són. Ha recomanat que es porti documentació que provi aquesta condició per «facilitar» la tasca de la policia. Entre aquests documents, a més del certificat d’autoresponsabilitat per sortir de la comarca –que «no és obligatori», ha recordat Sàmper–, s’accepten també els DNI o el llibre de família, documents, tots dos, que proven que es tracta d’una bombolla de convivència. «Demanem a la gent que ajudi i faciliti la tasca de la policia», ha destacat el titular d’Interior, que ha apel·lat també a la lògica: «Si els Mossos veuen en un cotxe una parella i dos nens, el lògic és que sigui una bombolla i els deixin passar. Si veuen dues parelles en un vehicle, això fa pudor de dues bombolles», ha dit. Ha admès que «és impossible» controlar totes les sortides i desplaçaments de vehicles.
Obert a retocar el toc de queda
Notícies relacionadesS’ha referit també al toc de queda, vigent de les 22.00 a les 06.00 hores, per apuntar que, segons el seu parer, ha sigut «la mesura més eficaç» contra la pandèmia. «És una de les mesures que més ha evitat la interacció social», ha dit. Preguntat per quan es modificarà, Sàmper s’ha remès a Josep Maria Argimon, que calcula que d’aquí 5 o 6 mesos hi haurà immunitat de grup. Abans d’aquell termini, ha apuntat, no es modificarà el toc de queda. El conseller sí que ha obert la porta a la possibilitat de retocar-lo una o dues hores, perquè en lloc de començar a les 22.00 h comenci les 23.00 h o les 0.00 h. Un retoc, no obstant, que no serà ben aviat i que dependrà de la Conselleria de Salut i de l’evolució dels indicadors epidemiològics. També ha assenyalat que l’obertura de bars i restaurants a la nit està sobre la taula del Procicat, però que depèn de l’evolució del virus.
Sàmper s’ha referit a les multes que els Mossos imposen per incomplir les restriccions. Ha assegurat que «es paguen» i ha explicat que ja s’han cobrat un 10% de les tramitades, xifra que ha suposat un ingrés de dos milions d’euros.
Mobilitat Restriccions per coronavirus Mossos d'Esquadra Miquel Sàmper Rodríguez Coronavirus a Espanya Coronavirus a Catalunya Coronavirus Ministeri de Sanitat
- Educació L’abandonament de docents a primària es duplica a escala mundial
- Inauguració Neix Casa Abacus amb la voluntat de ser útil «a la cultura, a la societat, a Barcelona, el país i la llengua»
- EL PARTIT DE MONTJUÏC Flick se surt amb la seva
- AUTOCAR SINISTRAT L’ús del cinturó condiciona les ajudes del bus que va xocar a França
- Accident Un funeral multitudinari acomiada la família Escobar-Camprubí
- Nova etapa La candidatura de Jordi Alba i Thiago Alcántara agafa les regnes de l''Hospi'
- Documental El rebuig de Netflix a Aitana: no hi haurà segona temporada de 'Metamorfosis'
- Gir trumpista Meta va eliminar «precipitadament» la moderació de continguts sense avaluar el seu impacte en els drets humans, segons el seu supervisor
- Futbol El curiós «miracle» de l’Avellino: ascendeix cada vegada que mor un papa
- Criança El pediatre Carlos González, sobre el patiment dels fills amb els divorcis: "Sempre ho passen malament"