«No donaran la immunitat que toca»

Una metge que exerceix a Manacor participa en una protesta antivacunes

La doctora Marcela Rodríguez qüestiona l’eficàcia de la inoculació contra la Covid i expressa el seu recolzament als dos metges negacionistes suspesos a les Balears

2
Es llegeix en minuts

Una metge que exerceix a Manacor ha participat aquest matí en una protesta de negacionistes de la pandèmia celebrada a Palma en la qual ha qüestionat l’eficàcia de les vacunes i ha posat darrere d’una pancarta de ‘Metges per la veritat’, un col·lectiu de professionals sanitaris que propaga tota mena de notícies falses sobre la crisi sanitària i, entre altres coses,fa una crida a la població a no utilitzar mascareta. La doctora Marcela Rodríguez, que passa consulta en una clínica privada i en una residència, ha llegit un manifest de recolzament als dos únics metges de les Balears suspesos fins ara de feina i sou pel seu negacionisme, també presents en la protesta. 

«Els dos companys tenen el nostre respecte, admiració i agraïment per la valentia de manifestar-se amb integritat i seguint el dictat de la seva consciència. Alertant sobre mesures dràstiques que ens ha portat com a país al capdavant de la mortalitat per milió d’habitants de la declarada pandèmia», ha proclamat Rodríguez amb referència a Ángel Ruiz-Valdepeñas, que exercia a Formentera, i a Nadiya Popel, que treballava a Menorca. També hi ha assistit la metge de família gallega Natalia Prego, un dels rostres més reconeixibles del negacionisme a Espanya.

«La decisió de suspendre’ls de sou i feina es veurà en els tribunals. Però el major tribunal, el més sever, serà el de la seva consciència», ha emfatitzat Rodríguez davant mig centenar de persones convocades per un canal de telegram negacionista a les Balears. Els assistents volien portar la seva protesta davant la Conselleria de Salut, però van haver d’instal·lar-se al centre de plaça Espanya per uns treballs de poda.

«Treballo en una residència de Manacor i gràcies a Déu no hem tingut casos de Covid des que va començar la pandèmia. Però fa pena quan veus cridar un nen quan li fiquen l’hisop al nas i aquest nen es queixa de dolor. Sabem que estan fent les coses malament perquè l’índex d’infectats en edat escolar és mínim», ha asseverat interrompuda per crits de «valent» sortits del públic. «Investiguin i obrin-se a nous ensenyaments que diuen que les vacunes no donaran la immunitat que toca», ha remarcat.

Hi ha hagut petons, abraçades, una meditació col·lectiva i pràcticament ningú amb mascareta. «Els meus fills volen respirar lliurement» o «Final de la dictadura sanitària» han sigut alguns dels missatges que s’han llegit durant una protesta a la qual també han assistit menors. Mitja dotzena d’agents de la Policia Nacional han observat l’acte a distància, però han optat per no proposar sancions als que no portaven mascareta.

Notícies relacionades

El Col·legi de Metges de les Balears (COMIB) és l’organisme acreditat per expedientar Rodríguez en cas que considerés que les seves manifestacions vulneren el seu Codi d’Ètica i Deontologia Mèdica. 

Durant l’acte els metges sancionats han reclamat a la consellera de Salut, Patricia Gómez, «un debat científic» sobre el coronavirus. Ruiz-Valdepeñas li ha demanat «que demostri que la vacunació té sentit».

Temes:

Vacunes Balears