ELECCIONS EN UNA HISTÒRICA INSTITUCIÓ

Maria Eugènia Gay guanya folgadament i repeteix com a degana dels advocats de Barcelona

  • La candidatura crítica de Gonçal Oliveros, que compta amb membres de l’òrbita independentista, no aconsegueix donar el ‘sorpasso’

Entrevista a la decana del Colegio de Abogados de Barcelona, María Eugenia Gay

Entrevista a la decana del Colegio de Abogados de Barcelona, María Eugenia Gay / Alberto Paredes (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha hagut ‘sorpasso’. Maria Eugència Gay ha guanyat folgadament les eleccions del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i repetirà com a degana, càrrec que exercirà durant els pròxims quatre anys. La junta de govern d’aquesta institució, una de les més influents de Catalunya, estarà composta per tots els membres de la seva candidatura. Gonçal Oliveros, que encapçalava una llista crítica amb la gestió de Gay i que compta amb membres de l’òrbita independentista, no han aconseguit prou vots per obtenir el càrrec. Per darrere seu, i a gran distància, han quedat Vanesa González i Josep Maria Paños, que ho feia a manera individual.

Amb el 94% escrutat a les 1.10 h, Gay obtenia 5.142 vots, mentre que Oliveros en comptabilitzava 3.903. Comparat amb les eleccions del 2017, Gay no només ha tret més vots (llavors 3.801), sinó que també ha ampliat la diferència amb el seu immediat seguidor, que aquell any va ser Jordi Pintó (3.294)

Notícies relacionades

Gay té importants reptes, no només en l’àmbit col·legial, sinó també de cara a l’administració de justícia, marcada pel col·lapse i la lentitud, fins i tot amb la societat. La que serà nova degana va assegurar la setmana passada a aquest diari que té la intenció d’encapçalar un col·legi que «garanteixi la llibertat» sota els paràmetres de «més solidaritat» i «innovació». Dues de les seves propostes estrella es dirigeixen al ciutadà: la creació un observatori sobre els drets de les persones per estudiar situacions de vulnerabilitat i un altre sobre insolvència personal per impulsar el procés de segones oportunitats en vista de problemes econòmics. Altres objectius: convertir Barcelona en un «clúster jurídic» d’estudi i innovació del dret i ajudar a superar «la situació de col·lapse de la justícia». 

La participació d’aquest any ha sigut del 23,07%, gairebé quatre punts superior a la registrada en les últimes eleccions a degà, celebrades el 2017 (19,83%) quan va guanyar Maria Eugènia Gay amb 3.801 vots. En aquesta ocasió la intensa campanya desenvolupada pels quatre candidats a degà ha mobilitzat un nombre més alt de col·legiats. Fins ara l’habitual era que no se superés el 20%. Com sol passar en la majoria de col·legis professionals l’abstenció és considerable. Per això els aspirants a dirigir el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona van fer constants cridades als 24.000 advocats censats perquè anessin a votar.