Negacionistes

Acomiadada la metgessa de Manacor crítica amb les vacunes

La doctora boliviana Marcela Rodríguez assegura que «la Residència Sèniors ha prescindit de mi per no anar en la seva línia»

Acomiadada la metgessa de Manacor crítica amb les vacunes

DM

2
Es llegeix en minuts

«La Residència Sèniors de Manacor em va acomiadar directament, dos dies després de l’acte de la plaça Espanya de Palma en què vaig demanar un debat científic obert sobre les vacunes contra la pandèmia». Marcela Rodríguez, metge boliviana amb el títol homologat per la universitat de València, resumeix així una decisió «que em va sorprendre, després de tres anys treballant allà per un sou precari. La raó que em van donar és que no anava per la mateixa línia que la residència, sento tristesa i pena».

Rodríguez es va convertir a finals del mes passat en la protagonista destacada d’un acte crític amb les vacunes, tot i que aquesta metge general matriculada ara en un màster en Gerontologia defuig el terme de negacionista. «No ho soc, em defineixo com a aclarimentista». A partir d’aquesta postura, va demandar «que passessin per la meva consulta totes les persones de la residència que es volien vacunar, per veure si eren aptes o no». En la versió de la doctora, la residència de gent gran on treballava li va negar aquesta prerrogativa, «dient que jo no havia de donar la meva opinió personal».

La Residència Sèniors es va desmarcar immediatament de les manifestacions efectuades per la seva empleada a la plaça Espanya, tot i que es va negar a informar sobre l’adopció de mesures disciplinàries. Rodríguez afirma que «jo destorbava», i l’acomiadament li suposa un seriós trencament perquè «soc el suport de tota la meva família, dos nens i un marit».

Rodríguez se situa en oposició radical a la vacunació contra la Covid, i exigeix «bases científiques que demostrin que aquestes vacunes solucionaran la pandèmia. Per ignorància dels tractaments, ja va morir molta gent en la primera etapa». Respecte al resultat del debat que propugna, «si ells tenen raó, reculo, però ens mereixem un aclariment. Tenim la gent marejada, són carn de canó».

Rodríguez nega estar integrada en el moviment genèric contra la vacunació. «Hi estic definitivament a favor. Els meus fills s’han vacunat contra les malalties de les que és obligatori, jo crec en les vacunes». Concentra la seva hostilitat als fàrmacs aprovats per combatre la Covid. «Jo no em vacunaria, no sé què s’estan posant. Em nego a col·locar-me o a col·locar una substància que desconec».

Notícies relacionades

La doctora d’origen bolivià, «amb doble nacionalitat», continua treballant en el centre mèdic privat Messsalut de Manacor, «on no he tingut cap problema». També espera la resolució sobre el seu cas que ha d’adoptar el Col·legi de Metges. La professional sanitària se sent tranquil·la al respecte, «perquè no m’han enviat cap comunicació».

Rodríguez ja va protagonitzar actuacions decidides amb motiu del confinament selectiu de Manacor, acordat pel Govern per contenir una incidència disparada dels contagis, i que va ser discutit pel mateix alcalde de la ciutat. Després de l’acomiadament, ha posat la seva situació laboral en mans d’un advocat.

Temes:

Coronavirus