Per generar por
Un vídeo que insta a vacunar-se contra la Covid causa polèmica a Austràlia
L’anunci governamental, dirigit als habitants de Sydney, mostra una dona jove que jeu a un llit d’hospital amb visibles problemes per respirar mentre està connectada a un ventilador mecànic
Les impactants imatges sobre els efectes de la Covid-19 incloses en un anunci de televisió amb què el Govern australià insta la població a vacunar-se han generat aquest dilluns crítiques de diversos sectors, que consideren que la campanya genera por i provoca més ansietat.
El vídeo governamental, dirigit als habitants de Sydney, mostra una dona jove que jeu a un llit d’hospital amb visibles problemes per respirar mentre està connectada a un ventilador mecànic i culmina amb un text que diu que la Covid-19 pot afectar a tothom i convida a demanar una cita per vacunar-se.
«Les campanyes publicitàries de França i Nova Zelanda parlen de l’esperança i de restaurar les llibertats i la normalitat. Austràlia ha optat per infondre temor», va criticar a Twitter la columnista conservadora Rita Panahi, amb més de 254.500 seguidors.
Però el tinent general John Frewen, un dels màxims responsables en el programa de vacunació del Govern australià, ha dit aquest dilluns que l’anunci és «efectiu» i que la seva intenció és alertar que «la situació a [l’estat de] Nova Gal·les i a Sydney és molt greu».
Sydney, l’epicentre d’un brot de Covid-19 amb la variant delta, ha registrat aquest dilluns 112 noves infeccions locals, un altre nou rècord diari anual des de principi d’any a Austràlia, malgrat el confinament decretat el 26 de juny passat, que apunta a estendre’s diverses setmanes més.
Amb menys del 10 per cent dels més 25 milions d’habitants vacunats amb la pauta completa contra la Covid-19 a Austràlia, el polèmic anunci publicitari reforça indirectament la crida perquè la població busqui immunitzar-se amb la vacuna AstraZeneca, que es produeix localment.
La campanya publicitària, que es dirigeix als joves, també ha sigut criticada per la falta d’accés que tenen, segons el programa d’immunització, les persones menors de 40 anys a la vacuna Pfizer, que és la recomanada per a la població menor de 60 anys.
«¿Per què utilitzen una persona jove al seu anunci esfereïdor i els adverteixen que poden emmalaltir greument amb la Covid quan una persona jove no pot ser vacunada perquè el nostre Govern ha fet un nyap monumental amb la implantació de la vacuna?», ha dit Jill Stark, activista per la salut mental, als seus més de 21.000 seguidors.
Per la columnista de ‘The Guardian’ Amy Remeikis, «el pitjor» de la campanya titulada ‘Arm Yourself (Arma’t)’ «és que es continua amb la militarització de la resposta d’Austràlia a la pandèmia. No es tracta d’ajudar els altres sinó un mateix», segons el seu compte Twitter, amb més de 44.400 seguidors.
Notícies relacionadesAl justificar l’anunci, el primer ministre australià, Scott Morrison, ha dit a Sky News que «l’important és que la gent entengui que crítica que és [la Covid-19]» al comentar que d’aquí una setmana es distribuiran al país un milió de vacunes setmanals.
Austràlia acumula unes 31.000 infeccions i 911 morts, l’últim, reportat diumenge.
- Barcelona, protagonista Submer obre la nova era dels centres de dades
- El problema de l’habitatge El lloguer de temporada creix el doble de ràpid a Barcelona que a Madrid
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- SANITAT El cribratge neonatal topa amb la desigualtat territorial