L’origen de la pandèmia
La Xina analitzarà mostres de sang d’habitants de Wuhan prèvies al brot de Covid
La investigació de les mostres es podrà portar a terme quan faci dos anys de la seva conservació
La Xina està preparant experts i institucions per analitzar mostres de sang d’habitants de Wuhan prèvies al brot de Covid del desembre del 2019, segons l’expert xinès en traçabilitat Liang Wannian, citat avui pel diari hongkonguès ‘South China Morning Post’.
Liang va explicar aquest dijous en una roda de premsa de la Comissió Nacional de Sanitat que el Centre de Sang de Wuhan compta amb mostres que es preserven durant dos anys per a casos de disputes mèdiques o conflictes legals sorgits d’una transfusió.
Inaccessibles a altres estudis
No obstant, aquestes mostres es mantenen inaccessibles per a altres estudis durant dos anys. Liang va declarar que, passat aquest període, «es realitzaran alguns treballs» relacionats amb les mostres.
Segons la mateixa font, les autoritats xineses estan experimentant amb proves de detecció i mètodes d’anàlisi de sang per investigar les mostres que vagin quedant disponibles a mesura que facin els dos anys de conservació obligatòria.
Dades notificades immediatament
L’expert va indicar que, «una vegada que hi hagi resultats» de les proves a les mostres de sang, la Xina «notificarà immediatament els resultats als grups d’experts tant xinesos com estrangers».
Liang va recordar que el primer cas documentat a la Xina de Covid «va ser notificat el 8 de desembre» del 2019, però que «probablement, no va ser el cas zero».
«El lloc on es va informar del primer cas no és necessàriament el lloc on el virus passa de l’animal a l’humà», va apuntar l’expert, que, poc després, va presentar una sèrie de casos que «mostren l’aparició del coronavirus en molts llocs del món» en dates anteriors o pròximes a la del primer cas documentat a Wuhan.
L’OMS, «arrogant»
En aquesta mateixa roda de premsa, el vicedirector de la Comissió Nacional de Sanitat, Zeng Yixin, va qualificar la proposta de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de començar una segona fase d’estudis per investigar l’origen del coronavirus a la Xina d’«arrogant» i de «mancada de sentit comú».
Segons Zeng, les indagacions haurien de centrar-se en «tasques de rastreig a múltiples països i regions» i no repetir-se als llocs ja inspeccionats durant la primera fase de la investigació, que va culminar amb una visita d’experts internacionals a Wuhan a principis d’aquest any.
El 15 de juliol passat, el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va demanar a la Xina que fos «transparent i oberta» i que cooperés «especialment aportant les dades en brut sobre els primers dies de la pandèmia», que la Xina assegura que ja han sigut estudiats pels seus propis experts.
- Els diferents finançaments singulars Recaptar tots els impostos
- Reunió a la Moncloa Sánchez i Illa pacten avui la reactivació de les bilaterals Generalitat-Estat
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- La xacra de la corrupció El jutge deixa en llibertat Aldama després de detallar pagaments a càrrecs del PSOE
- Aliat de Trump Matt Gaetz renuncia a ser fiscal general pels escàndols sexuals