De matinada

Empresonats tres joves per violar una turista a la platja de Palma

  • Un dels acusats al·lega que va tenir relacions sexuals consentides amb la víctima i en desvincula els altres sospitosos

Empresonats tres joves per violar una turista a la platja de Palma

REUTERS/Enrique Calvo

1
Es llegeix en minuts

Els tres joves d’entre 20 i 22 anys acusats de violar una turista holandesa a la platja de Palma han ingressat a la presó per ordre judicial. La víctima va denunciar que els acusats la van forçar a l’apartament on eren allotjats. Un dels sospitosos va admetre haver mantingut relacions sexuals amb la noia, però va dir que van ser consentides i en va desvincular els altres dos acusats.

Els fets, segons han explicat fonts policials, van passar dimarts cap a les quatre de la matinada. Segons el relat de la denunciant, de 20 anys, aquella nit va ser amb dues amigues a l’apartament dels sospitosos, a qui havien conegut uns dies abans. Els sis van estar bevent alcohol i en un moment de la nit la noia va anar al lavabo. Quan va sortir, va descobrir que les seves amigues havien marxat. Va ser llavors quan, segons el seu relat, els tres joves la van forçar a mantenir relacions sexuals contra la seva voluntat.

La turista va marxar després de l’agressió sexual i es va dirigir a l’hotel on era allotjada. Allà va explicar el que havia passat al recepcionista, que va avisar la Policia Nacional. Una patrulla va acudir a l’establiment i els agents es van entrevistar amb la jove. La noia va ser traslladada a un hospital per ser sotmesa a un reconeixement. Inicialment, no va voler presentar cap denúncia, però unes hores després es va posar en contacte amb els agents per formalitzar-la.

La Unitat de Família i Dona (Ufam) de la Policia Nacional va assumir la investigació i, després de portar a terme diverses gestions, va arrestar els tres acusats. Són dos espanyols de 20 anys i un cubà de 22, acusats d’un delicte d’agressió sexual. Tots tres van ser traslladats a la comissaria per ser interrogats.

Notícies relacionades

Un dels sospitosos va explicar als investigadors que havia mantingut relacions sexuals amb la noia, però que van ser consentides. En la seva declaració va negar que els altres dos acusats hi haguessin participat.

Els tres joves han sigut posats avui a disposició del jutjat de guàrdia de Palma, on han comparegut a través de videoconferència. Després d’interrogar-los i examinar les proves obtingudes per la policia, el jutge ha ordenat l’ingrés a la presó de tots tres.