Denunciats dos ‘beach clubs’ d’Eivissa per habilitar una pista de ball per als clients

Playa d’en Bossa en Ibiza

Playa d’en Bossa en Ibiza / JAIME REINA (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Dos ‘beach clubs’ d’Eivissa, un ubicat a Platja d’en Bossa i l’altre a la platja de S’Arenal de Sant Antoni, han sigut denunciats per tenir habilitada una pista de ball, una pràctica prohibida a causa de la situació sanitària creada per la pandèmia de la Covid. Així ho han comunicat des del Consell d’Eivissa, administració que ha posat la denúncia davant la Direcció General d’Emergències del Govern balear a través del servei d’Inspecció Turística del Departament de Gestió del Territori, Infraestructures Viàries, Ordenació Turística i Lluita contra l’Intrusisme.

Gent ballant

Als dos locals, els inspectors de Turisme del Consell «van presenciar gent ballant sense respectar les restriccions marcades per l’Administració autonòmica», asseguren des del Govern insular. Aquesta infracció es considera «molt greu», i per tant, la sanció econòmica a què s’enfronta la propietat dels dos establiments turístics oscil·la entre els 60.001 i 600.000 euros, una cosa que «haurà de corroborar l’Administració amb potestat d’imposar aquestes multes, que és el Govern balear», afegeixen.

Notícies relacionades

El vicepresident primer del Consell d’Eivissa, Mariano Juan, ha explicat que «aquestes infraccions suposen competència deslleial entre establiments i un perill sanitari evident». «Des de l’Oficina de Lluita contra l’Intrusisme estem realitzant una sèrie d’inspeccions per controlar que als establiments turístics legals es compleixin les normes vigents, i en aquest cas s’hi prohibeix la festa, el ball o el funcionament com a discoteca. Fer-ho és una competència deslleial clara contra la majoria d’establiments que tenen un comportament exemplar», ha explicat.

Tres denúncies

Amb aquestes dues, ja són tres les denúncies per aquest tipus d’infracció que el Consell ha elevat a Emergències del Govern balear aquest estiu, han informat des del Govern insular. La primera, recorden, es va interposar a mitjans de juliol en un local de Cala Jondal, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.