Després de l’agressió múltiple que va realitzar al municipi madrileny d’El Molar

Noelia de Mingo inicia una vaga de fam al psiquiàtric

  • L’exmetge patia un nou episodi violent com a conseqüència de l’esquizofrènia paranoide

Noelia de Mingo inicia una vaga de fam al psiquiàtric

ARCHIVO / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

2
Es llegeix en minuts

L’exdoctora Noelia de Mingo ha iniciat una vaga de fam al psiquiàtric penitenciari de la presó de Fontcalent, a Alacant, on va reingressar dimecres passat després de l’agressió múltiple que va realitzar al municipi madrileny d’El Molar, han confirmat a Europa Press fonts penitenciàries.

Fa una setmana, l’exmetge va viure un nou episodi violent de l’esquizofrènia paranoide que pateix després d’agredir amb un ganivet dues dones a la localitat on vivia amb la seva mare, de 80 anys. Es trobava en llibertat provisional de la seva condemna per l’assassinat el 2003 de tres persones a la Fundació Jiménez Díaz i sota custòdia familiar.

Dimarts passat, la jutge d’Instrucció número 2 d’Alcobendas va ordenar el seu ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per la presumpta comissió d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i atemptat a agent de l’autoritat. La magistrada va ordenar que fos derivada a la unitat psiquiàtrica de la presó d’Estremera i ahir va ser traslladada al penitenciari de Fontcalent.

Condemnada el 2006

L’exdoctora va ser condemnada el 2006 a 25 anys de reclusió en un centre psiquiàtric com a responsable de la mort de tres persones a la Fundació Jiménez Díaz tres anys abans.

L’octubre del 2017, l’Audiència Provincial de Madrid, a sol·licitud del jutjat de vigilància penitenciària d’Alacant i amb l’informe favorable del Ministeri Fiscal, va substituir l’internament en centre psiquiàtric pel tractament ambulatori i la custòdia familiar. Ho va fer en vista dels diferents informes clinicoforenses, coincidents tots ells en la situació d’estabilitat de la malalta, en la realitat que no havia tornat a presentar cap episodi de descompensació, i davant el fet que era plenament conscient de la seva malaltia, dels símptomes que podien descompensar-li i la consciència del mal que havia causat.

Notícies relacionades

No obstant, l’Audiència Provincial de Madrid va condicionar el tractament ambulatori al fet que l’afectada se sotmetés fins al final de la reclusió al control, al principi quinzenal, de psiquiatria de l’Hospital Infanta Sofia, de San Sebastián de los Reyes, a la supervisió dels metges forenses de la mateixa Audiència Provincial i al compromís adquirit per la família de donar compte al tribunal i a l’especialista clínic de l’aparició de símptomes de descompensació en la malalta.

Transcorreguts quatre anys des d’aleshores, l’últim informe facilitat pels metges de l’Hospital Infanta Sofia té data del 3 de setembre. Els metges que atenen Noelia de Mingo conclouen que en aquesta data la pacient «no presenta descompensació psicòtica» i assenyalen que ha acudit puntualment a prendre’s la medicació, l’antipsicòtic que els metges li han receptat i que se li administra cada quatre setmanes.