Projeccions

Cosmocaixa proposa un viatge immersiu pel sistema solar amb la seva nova projecció ‘Postals a altres mons’

  • A partir d’aquest mes d’octubre ja es pot visitar la nova projecció de CosmoCaixa

  • Descobreix la bellesa del sistema solar en un viatge còsmic pels paisatges més remots dels planetes

NASA s twin Voyager spaceships  celebrate their 25th year August 20  2002 by speeding toward the edge of our solar system carrying messages from Mozart  Bach  and Chuck Berry  Voyager 1 was launched August 20  1977 and was expected to take a quick four-year tour of Jupiter and Saturn  send back some data  and retire  Voyager 2 was launched September 5  1977  with a similar mission  but a different route  Instead  the doughty robotic probes have kept going and going and going  This is an image montage of the Saturnian system taken by the Voyager probe spacecraft     REUTERS Handout NASA

NASA s twin Voyager spaceships celebrate their 25th year August 20 2002 by speeding toward the edge of our solar system carrying messages from Mozart Bach and Chuck Berry Voyager 1 was launched August 20 1977 and was expected to take a quick four-year tour of Jupiter and Saturn send back some data and retire Voyager 2 was launched September 5 1977 with a similar mission but a different route Instead the doughty robotic probes have kept going and going and going This is an image montage of the Saturnian system taken by the Voyager probe spacecraft REUTERS Handout NASA

1
Es llegeix en minuts

Aquest mes d’octubre arriba una nova i innovadora proposta audiovisual al Planetari de CosmoCaixa. ‘Postals d’altres mons’ és el nom amb el qual ha sigut batejat aquest nou projecte que neix després de dos anys de treball juntament amb El Exilio, l’estudi especialitzat en animació i vídeo 3D que ha fet possible la projecció. A més, l’estudi ha comptat amb l’ajuda i assessoria de l’astrofísic i divulgador, Rafael Clemente.

‘En algun lloc una mica increïble està esperant a ser descobert’ és el lema de la nova projecció que, a partir de diverses imatges enviades durant dècades per les diferents sondes que han solcat l’espai, proporciona a l’espectador la sensacional experiència de descobrir la bellesa del sistema solar. Un viatge a cúpula completa que no deixarà cap espectador impassible, els visitants podran conèixer, com si poguessin tocar els mateixos planetes, els volcans gegants de Mart, els llacs de metà de Tità, els deserts gelats d’Europa o fins i tot els guèisers de fang a Tritó.

Notícies relacionades

Els visitants de CosmoCaixa podran sortir a l’univers al Planetari gràcies a les seves instal·lacions més avançades en l’àmbit científic i la projecció 3D, on trobaran projeccions per a totes les edats amb l’objectiu final de divulgar l’astronomia. La programació actual del centre, inclou altres pel·lícules com El cel de Cloe, Caçadors de Planetes o Spherium.

Planificar la visita

Planificar la visitaAmb la intenció de facilitar l’accés dels visitants, el centre recomana planificar la visita amb temps. A la pàgina web de CosmoCaixa es podrà consultar la disponibilitat d’entrades i els horaris de les projeccions. D’aquesta manera, els visitants poden assegurar el seu accés al Planetari, que en l’actualitat té l’aforament limitat a causa de les mesures de seguretat sanitàries derivades de la pandèmia de Covid-19. De la mateixa manera, en tots els espectacles, projeccions i activitats programats a CosmoCaixa s’aplicaran les mesures d’higiene, seguretat i aforament màxim de l’espai previstes en els protocols oficials.