Fita en la medicina
Trasplantat amb èxit un cor de porc a un home als EUA
Nova fita en la medicina. La Facultat de Medicina de la Universitat de Maryland (EUA) ha informat que ha aconseguit trasplantar un cor de porc modificat genèticament a un home de 57 anys en una cirurgia que ha qualificat d’«històrica», segons recull EFE. Aquest trasplantament d’òrgans va demostrar per primera vegada que un cor animal modificat genèticament pot funcionar com un cor humà sense un rebuig immediat per part del cos», va detallar la institució en un comunicat.
El pacient, David Bennet, de 57 anys i resident a Maryland, va ser operat fa tres dies al centre mèdic d’aquesta universitat després de patir una arrítmia i està sota vigilància mèdica en bon estat de salut.
Segons la institució, el trasplantament d’un cor de porc «era l’única opció disponible per al pacient», ja que diversos hospitals havien descartat la possibilitat de fer-li un trasplantament convencional.
«Era morir o fer aquest trasplantament. Vull viure. Sé que és un tret en la foscor, però és la meva última opció», va dir el pacient, segons recull el comunicat de la Universitat de Maryland.
Tècnica experimental
L’Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units va autoritzar en vigílies de Cap d’Any l’operació de Bennet, que estava postrat en llit des de feia mesos i que va ser informat dels riscos de l’operació, al tractar-se d’una tècnica encara experimental.
«Ha sigut una cirurgia revolucionària i ens acosta un pas més a la solució de la crisi d’escassetat d’òrgans. No hi ha suficients cors humans de donants disponibles per complir la llarga llista de receptors potencials», va dir Bartley Griffith, doctor encarregat d’aquesta intervenció quirúrgica.
Notícies relacionadesAl voltant de 110.000 nord-americans esperen actualment un trasplantament d’òrgans, i més de 6.000 pacients moren cada any abans de rebre’n un, segons dades oficials citades per la universitat.
Un hospital de Nova York va aconseguir l’octubre passat trasplantar temporalment el ronyó d’un porc genèticament modificat a un cos humà, un altre èxit que, igual com el conegut aquest dilluns, pot portar en un futur que no es necessiti la donació d’òrgans d’un mort per salvar la vida d’una altra persona.
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja
- Nous títols i temporades Les 11 sèries que no et pots perdre aquest abril
- Futbol El Barça no tornarà a l’Spotify Camp Nou per al Gamper i espera poder tornar per començar la Champions
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- Reunió del Govern Dimiteix el delegat a Perpinyà que va qüestionar el terme ‘Catalunya Nord’ i el rellevarà un exalcalde de Junts
- Turisme Els jubilats amb les pensions més baixes podran viatjar amb l’Imserso per una tarifa plana de 50 euros
- Relació entre empresa i societat La pime, el 99,8% del teixit empresarial, reclama més atenció pel seu pes i impacte local.
- El repte de les empreses: generar riquesa, però també guanyar reconeixement
- Efecte en cadena Els grans grups empresarials subratllen el seu paper com a motor econòmic i social
- Aigües de Barcelona i la seva aposta per la sostenibilitat