Espai
Un asteroide gegant passarà molt a prop de la Terra aquest dimarts
Aquest asteroide gegant anomenat (7482) 1994 PC1 no representa una amenaça per a la seguretat del planeta, segons científics de la NASA
L’asteroide (7482) 1994 PC1, amb un diàmetre d’un quilòmetre, s’aproximarà al nostre planeta aquest dimarts, però ho farà a gairebé 2 milions de quilòmetres de distància. Tot i que està catalogat com a potencialment perillós, en aquesta ocasió no suposa cap risc, segons els experts de la NASA i l’Agència Espacial Europea (ESA).
Aquest cos rocós mesura 1.100 metres de llarg. Malgrat que no col·lidirà amb la Terra, la NASA el classifica com a objecte potencialment perillós. Segons l’Asteroid Watch de la NASA, aquesta classificació la reben tots els asteroides que mesuren més de 460 peus (140 metres) de llarg amb òrbites que els porten a menys de 4,6 milions de milles (7,5 milions de km) de l’òrbita de la Terra al voltant del Sol.
Near-Earth #asteroid 1994 PC1 (~1 km wide) is very well known and has been studied for decades by our #PlanetaryDefense experts. Rest assured, 1994 PC1 will safely fly past our planet 1.2 million miles away next Tues., Jan. 18.
— NASA Asteroid Watch (@AsteroidWatch) 12 de enero de 2022
Track it yourself here: https://t.co/JMAPWiirZh pic.twitter.com/35pgUb1anq
No serà la primera vegada que aquest asteroide s’acosti a la Terra: ja ho va fer el 17 de gener del 1933 quan va passar a una distància d’unes 699.000 milles (1,1 milions de km).
L’asteroide (7482) 1994 PC1 va ser descobert el 9 d’agost del 1994 per l’astrònom Robert H. McNaught des de l’Observatori de Siding Spring, a Austràlia. Des d’aleshores, i molt especialment durant els últims mesos, els experts l’han seguit de prop per confirmar que l’aproximació d’aquest dimarts no suposa cap perill.
No és l’únic cos rocós provinent de l’espai que té una trajectòria cap al nostre planeta. Els científics tenen la mira posada en un altre: l’asteroide 2009 FJ1.
Notícies relacionadesEls experts creuen que aquest asteroide podria impactar el 6 de maig dle 2022 a la Terra, però sense causar efectes negatius. És més, com passa en moltes ocasions, podria desintegrar-se a l’entrar en contacte amb l’atmosfera del nostre planeta.
La seva mida és similar a l’asteroide que va caure a Chelyabinsk, Rússia, el 2013. Les roques d’asteroides de mides similars solen desintegrar-se a l’entrar a l’atmosfera, i deixen com a resultat que hi hagi impacte zero, a causa que es converteix en pols o una petita roca que, en cas de caure en una ciutat, podria causar alguns lleus danys materials.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034