DECISIÓ JUDICIAL
El TSJC cita a declarar com a imputada la consellera Natàlia Garriga per l’1-O
La fiscalia acusa la membre de l’Executiu català d’un presumpte delicte de desobediència greu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat adeclarar com a imputada la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, l’1 de març pels preparatius del referèndum unilateral de l’1-0, segons una providència dictada per la jutge d’instrucció.
L’alt tribunal va assumir fa uns dies la investigació que fins ara estava portant el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona per la condició d’aforada de la membre de l’Executiu de Pere Aragonès i va unificar el cas de la consellera al sumari que s’està instruint contra el diputat d’ERC i exsecretari general de Vicepresidència i Economia Josep Maria Jové i el també diputat republicà i exsecretari d’Hisenda Lluís Salvadó, per la seva participació en la consulta sobiranista.
Notícies relacionadesSegons la fiscalia, la consellera presumptament ha incorregut en un delicte de desobediència greu per «desatendre» els mandats del Tribunal Constitucional quan era directora de serveis de la Secretaria General del Departament de Vicepresidència, tot i que l’exculpa del delicte de presumpta malversació. Garriga va ser processada per un jutjat d’instrucció abans de ser membre del Govern català. Se li va atribuir llavors la seva participació en l’adjudicació de diversos contractes menors per condicionar un centre d’atenció telefònica que havia de funcionar com a centre de recollida de dades de l’1-O, així com per les seves gestions per obtenir un local on emmagatzemar el material electoral, facilitar l’accés a la web del referèndum i assistir a un acte de Vicepresidència a favor de la consulta.
El presumpte enllaç
L’acusació pública afirma, per exemple, que la titular del departament de Cultura «va exercir d’enllaç» entre Jové i una altra de les processades per l’1-O per obtenir un local on emmagatzemar el material electoral del referèndum i va arribar a «transmetre instruccions» per a la cessió d’unes naus de Bigues i Riells (Barcelona). Garriga també va fer gestions perquè la web del referèndum pogués ser accessible per qualsevol persona i va assistir a un acte el 21 d’abril del 2017, organitzat per Vicepresidència, «amb què es pretenia transmetre a la ciutadania el compromís dels membres i altres alts càrrecs del Govern amb el referèndum il·legal que s’anava a convocar ben aviat». L’alt càrrec del Govern va ser una de les detingudes en l’operació del 20-S.
Natàlia Garriga Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC ) Referèndum a Catalunya Independència de Catalunya
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Futbol Noves imatges del Camp Nou: així serà com quedarà l’estadi
- A Terrassa L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
- Avís de «perill» El Meteocat preveu una tarda de dissabte d’intenses pluges a Catalunya
- Conflicte laboral PortAventura suspèn la venda d’entrades per a aquest dissabte per la vaga de treballadors
- Guia completa Sant Jordi 2025 a Tarragona: parades de llibres i roses a la Rambla Nova, signatures d'autors i propostes
- El nou tauler global Meloni es llança a salvar les relacions comercials entre Europa i els EUA
- Contra els houthis 58 morts i un centenar de ferits en un bombardeig dels EUA al Iemen
- TENNIS Alcaraz es recompon i segueix endavant a Barcelona