Aquest divendres és operació sortida
La DGT preveu 3,7 milions de desplaçaments per carretera en la primera fase de Setmana Santa
Trànsit estima un total de 14,6 milions de moviments en tota la Setmana Santa, un 2,1% menys que el 2019
La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu que es produeixin 3,7 milions de desplaçaments de llarg recorregut per carretera durant la primera fase de la Setmana Santa del 2022, que comença aquest divendres, 8 d’abril, i acaba dilluns, dia 10. En total, Trànsit estima que es produeixin 14,6 milions de desplaçaments fins al 18 d’abril, un 2,1% menys dels que es van produir en la de l’any 2019.
La DGT ha preparat un dispositiu especial que començarà a les 15.00 hores de divendres, 8 d’abril, i finalitzarà a les 23.59 hores del dilluns 18. Aquesta operació és una de les més conflictives de l’any per la multitud de desplaçaments que es produeixen en un curt espai de temps, amb orígens i destinacions similars i realitzades en els mateixos dies i hores, ha explicat l’organisme.
Per això, es desenvoluparà en dues fases, que coincideixen amb els dies de més desplaçaments i en què es concentren gairebé el 90% dels moviments previstos.
La segona fase és més important que la primera per volum de desplaçaments de vehicles al llarg de tota la xarxa viària: començarà a partir de dimecres, 13 d’abril, excepte a Catalunya, on començarà l’endemà, i finalitzarà a les 24.00 hores del dilluns 18 d’abril amb l’operació tornada.
L’operació tornada es produirà des de dissabte a la tarda i es prolongarà durant tot diumenge i Dilluns de Pasqua, ja que a les Balears, Catalunya, el País Valencià, Navarra, el País Basc i La Rioja aquest dilluns és festiu.
Dia no festiu, però no lectiu
A la resta de comunitats, malgrat no ser festiu, és dia no lectiu per a escolars i universitaris, per la qual cosa es preveu que també es produeixi una important quantitat de moviments de retorn cap als grans nuclis urbans que se sumaran als d’un dia feiner qualsevol.
Campanya en clau ‘big data’
Amb motiu de la Setmana Santa, la DGT ha presentat una nova campanya en la qual aquest organisme ‘demana’ que el big data s’equivoqui al pronosticar el nombre de morts que hi haurà a la carretera durant aquestes vacances. ‘Fem que el ‘big data’ s’equivoqui’ és l’eslògan de la nova campanya.
36 possibles morts
Per evitar sinistres de trànsit, la DGT ha recorregut a un dels més importants analistes de ‘big data’ a Espanya, que, amb més de 10 milions de sinistres de trànsit i a través d’algoritmes i models matemàtics, ha calculat el nombre de morts a la carretera aquesta Setmana Santa.
Segons aquest expert, seran 36 persones amb diferents perfils que moriran aquestes vacances perquè el ‘big data’, els algoritmes i les estadístiques ho pronostiquen tot: l’edat, quants homes, dones o nens, a quin lloc i a quina hora, quin tipus d’accidents i amb quin vehicle, etcètera. «Però si sabem que som dins del perfil de les persones que tenen més probabilitat de morir i en som conscients, podem evitar-ho i fer que el ‘big data’ s’equivoqui», assenyala l’expert.
Quan et diuen que 36 persones moriran aquestes vacances a la carretera, mai penses que seràs tu mateix o algú de la teva família, però darrere de cada estadística hi ha noms i cognoms, pares, nòvios, amigues, nets... un veritable drama que és difícil de superar; per tant, aquesta Setmana Santa i sempre, complim les normes per fer que el ‘big data’ s’equivoqui», ha afirmat el director de la DGT, Pere Navarro.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín