AFEGEIX-TE A LA CAMPANYA #MORFEODESPIERTAPORLAPALMA
El bon rotllo d’ajuntar El Sueño de Morfeo
Seguidors de la banda asturcanària i músics del trio s’afegeixen a la iniciativa d’‘El Gran Repte Solidari’ per animar-los que facin un concert en favor de La Palma: «Se us troba a faltar»
Bona gent i bon rotllo. Més enllà d’èxits com ‘Nunca volverá’ (2005) i ’Contigo hasta el final’ (2013), per citar només els dos ‘hits’ que coronen, per ara, l’arrencada i els punts suspensius de la seva carrera, els seguidors de la banda asturcanària El Sueño de Morfeo destaquen per la seva qualitat humana i aquesta sensació de proximitat i afecte sincer que sempre van deixar entre els fans i els professionals que van treballar amb ells. Així ho estan repetint des d’ahir els primers fans del trio davant la perspectiva que tornin a tocar junts en un projecte solidari.
És el que pretenen Prensa Ibérica, grup al qual pertany aquest diari, i Endesa Music Lovers –que compten amb el recolzament de les illes Canàries– amb ‘El Gran Repte Solidari’: acabar de convèncer Raquel del Rosario, Juan Luis Suárez i David Feito perquè es tornin a reunir i toquin en un concert solidari en benefici dels afectats pel volcà de Cumbre Vieja. La campanya ja ha començat a rebre els primers comentaris.
Silvia Poyal va escriure a través del seu compte d’Instagram que fa falta tornar a ajuntar-los «perquè són bons músics i perquè fan falta grups com aquests, que transmetin bon rotllo, perquè són genials, senzills i bona gent; perquè els vull tornar a veure». El seu testimoni coincideix amb els aplaudiments que li dedicava una altra usuària d’aquesta xarxa social, Yolanda, i amb la reflexió que fan alguns dels membres del que va ser la seva banda durant gairebé 10 anys.
El gaiter Ricardo Soberado, que tocava el ‘whistle’ amb el trio, descriu com «una passada» l’experiència de tornar a estar junts, encara que sigui sense tocar. «Hem passat molts anys de gires i alguns fa molt que no ens veiem. A Raquel fa potser tres anys [que no la veig] i només el fet de veure’ns seria genial. Si, a més, toquem, seria el doble, perquè El Sueño de Morfeo va ser una experiència que mai havia pensat que viuria. Van ser tantes coses que només de pensar en la idea de tocar m’emociono». Soberado encara té gravada a la retina el que suposa, i encara més per a un gaiter, tocar a l’estadi Vicente Calderón per a 50.000 persones i explica que, com que la banda mai va dir adeu, sinó un «a reveure», sempre han viscut «amb l’esperança que no mori definitivament i que fins i tot no sigui només un concert, sinó que poguéssim tornar a fer una gira».
Soberado va ser un dels membres més antics del projecte, perquè David Feito el va convidar a formar part de Xemá, aquella banda de pop i folk que va ser l’embrió del que dos anys més tard naixeria com El Sueño de Morfeo, quan ja s’hi havien sumat Raquel del Rosario, arribada a Astúries des de la seva Canàries natal, i Juan Luis Suárez. Va ser en aquell moment, el 2005, quan es va publicar el disc debut, titulat amb el nom de la banda. Va seguir amb el ‘Nunca volverá’, que va tenir molt èxit després que la banda hagués aparegut a la sèrie ‘Los Serrano’ tocant amb Fran Perea una versió celta d’‘1+1 son 7’.
Aquell primer treball inclou algunes cançons que continuen molt arrelades al públic, com ‘Esta soy yo’, que una usuària d’Instagram, Paloma González, va publicar en una foto a Instagram per motivar-se després d’haver fet exercici i etiquetant la foto amb els ‘hastags’ #diaadia, #fitness i #hoytocabrazo.
Per a ‘El Gran Repte Solidari’ que ara s’ha posat en marxa amb l’objectiu de convèncer el trio que es torni a ajuntar i ofereixi un concert solidari, l’etiqueta que s’està utilitzant és la de #MorfeoDespiertaporLaPalma i es demana als seguidors del grup que comparteixin material de la banda per animar-los a tornar als escenaris i contribuir a la reconstrucció de l’illa de La Palma, encara molt necessitada d’ajuda per recuperar-se del desastre del volcà.
Poder tornar a tocar junts és una idea que també sedueix molt el bateria que els va acompanyar, Isra Sánchez. «Em vindria de gust molt i no només pel treball, sinó perquè sempre em va agradar el bon rotllo que hi havia a la banda, així que no estaria res malament», explica. Com el seu company Soberado, quan pensa en aquell repertori li venen al cap els anys de gira i no en té prou: «Ja podien decidir-se a fer una gira com les d’abans», fa broma. En les ganes de tornar a ajuntar-se té molt pes, i això també ho comparteix amb el seu col·lega, la idea de veure’s les cares, inclosos aquells que fa més anys que no mantenen el contacte.
Entre les cançons que els seguidors d’El Sueño de Morfeo tenen més ganes de tornar a escoltar, sembla que apareixen de tota la trajectòria del grup. Rox Angela 97 va penjar una foto d’un viatge a Cuba i va citar els versos de ‘Contigo hasta el final’, el tema amb el qual el trio es va presentar a Eurovisió el 2013. Abans, se succeeixen altres èxits com ‘Para toda la vida’, ‘Lo mejor está por llegar’, ‘Si no estás’ (que va ser disc d’or) i ‘Para ti sería’, una col·laboració amb Nek.
Si s’aconsegueix que es reuneixin, seria la primera aparició al complet del grup després d’un acústic ‘online’ que van oferir durant la pandèmia i una actuació ocasional al festival ‘Love de Tuentis’, el juny de 2019 a Madrid. De moment hi ha ganes i suport. Com afegia una altra fan d’El Sueño de Morfeo, Carolina Sánchez, «se us troba a faltar, us volem veure junts una altra vegada».
- Barcelona, protagonista Submer obre la nova era dels centres de dades
- El problema de l’habitatge El lloguer de temporada creix el doble de ràpid a Barcelona que a Madrid
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- SANITAT El cribratge neonatal topa amb la desigualtat territorial