Manifestacions ecologistes
Científics, empresonats per les seves protestes per la inacció climàtica
Una quinzena de membres de Scientist Rebellion han sigut detinguts a Alemanya després d’una protesta a la seu de BMW de Munic
Una quinzena de científics i activistes ecologistes han sigut empresonats per les seves protestes contra la crisi climàtica. Es tracta de membres de l’organització Scientist Rebellion (un moviment ecologista liderat per científics, investigadors i acadèmics d’arreu del món) que dissabte passat van irrompre a la seu de BMW de Munic, es van apropar a un cotxe d’exposició i van desplegar una pancarta contra la inacció climàtica.
12 scientists are held in prison for a non-violent climate protest in Germany. The judge has decided they'll remain in custody for up to a week.
— Scientist Rebellion (@ScientistRebel1) 30 de octubre de 2022
There is something they want you to hear. Follow the thread for their testimonies. #UniteAgainstClimateFailure #ScienceInJail (1/n) pic.twitter.com/WjZ2HfBAQT
Entre els detinguts, ara en presó preventiva, hi ha almenys cinc espanyols: els enginyers Fernando Rojas i Joseba Sáenz de Navarrete, l’artista Marta Moreno Muñoz, l’ambientòleg Victor de Santos i el doctor en física i matemàtiques Mauricio Misquero. «Som enmig d’una de les crisis més grans que ha patit la nostra civilització: pots quedar-te de braços plegats fins que t’afecti a tu també o pots actuar ara», declara Fernando Rojas, un dels científics detinguts aquesta setmana. Segons afirmen des de l’organització de Scientist Rebellion, la majoria dels detinguts es mantindran en presó preventiva fins divendres.
Actes de desobediència civil
Notícies relacionadesFa tan sols uns mesos, Victor de Santos i Mauricio Misquero, en una entrevista amb EL PERIÓDICO, van justificar aquestes protestes com a «actes de desobediència civil no-violenta» per exigir mesures més urgents i contundents contra la crisi climàtica. «Som davant l’emergència més gran a què s’ha enfrontat mai la humanitat. No podem continuar actuant com si res quan el món se’n va a la merda», van apuntar aquests ‘científics de bata blanca’ convertits en activistes.
No és la primera vegada que els científics que protesten contra la crisi climàtica acaben a la presó. A l’abril, per exemple, diverses desenes d’acadèmics espanyols van llançar sang falsa davant el Congrés dels Diputats per «visibilitzar el crim que impliquen dècades d’inacció climàtica». Després de la protesta, 14 manifestants van ser retinguts temporalment per un suposat delictes de danys a les institucions. L’actuació, liderada per la brigada antiterrorista, va ser descrita com una «anomalia desproporcionada, abrupta i inhumana» pel científic Fernando Valladares, segons va explicar l’acadèmic en declaracions a ‘La Climática’.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao