Cap d’Any
Aperitius fàcils per Cap d’Any que podeu deixar preparats el dia d’abans
Deu idees inspiradores, més un ‘bonus track’ refrescant, per lluir-te sense aclaparaments com a amfitrió al sopar de Cap d’Any
Els sopars de Nadal a casa solen portar molta feina per als que s’encarreguen de preparar-los i el de Cap d’Any no és una excepció.
Tot i així, si ets d’aquestes persones amb ànima d’amfitrió que no renuncien a complimentar els seus hostes per molt que això els exigeixi passar unes quantes hores a la cuina, un senzill truc com és el de preparar els entrants que portaràs a la taula hores abans o, fins i tot, un dia abans del banquet, permetrà que acomiadis l’any més descansat i amb menys aclaparament.
Notícies relacionadesEls següents suggeriments d’aperitius fàcils de preparar poden servir-te d’inspiració:
Olives marinades: barreja olives verdes i negres amb all, herbes fresques i oli d’oliva. Deixa que marinin durant unes hores o un dia perquè adquireixin més sabor.
Bastonets de pastanaga i api: talla pastanagues i api en tires allargades i serveix-los amb una salsa de iogurt o maionesa.
Rotllets de pernil salat o de pernil york: enrotlla talls de pernil al voltant de bastonets de pa i col·loca’ls en una font.
Canapès de salmó fumat: unta una llesca fina de pa integral amb crema de formatge i col·loca-hi una mica de salmó fumat a sobre.
Patates fregides casolanes: talla patates a rodanxes fines i fregeix-les en oli calent fins que estiguin cruixents. Serveix-les amb una salsa de iogurt o maionesa.
Rotllets d’albergínia: talleu albergínies a rodanxes fines i enforneu-les amb oli d’oliva, sal i herbes. Després, enrotlleu cada rodanxa al voltant d’un tall de pernil salat i serviu-los en una font.
Boletes de formatge feta: barregeu formatge feta ratllat amb herbes fresques i una mica de farina. Doneu-hi forma de piloteta i fregiu-les en oli calent fins que estiguin daurades i cruixents.
Mini torrades d’alvocat: talleu alvocat a rodanxes fines i col·loqueu-lo sobre llesques de pa torrat. Amaniu-ho amb oli d’oliva i llimona i empolvoreu-hi llavors de sèsam i coriandre.
Torrades de tonyina: barregeu una llauna de tonyina amb maionesa, ceba molt picada i julivert i serviu-ho sobre llesques de pa torrat.
‘Tapenade’ d’olives negres i musclos: amb l’ajuda d’una batedora de mà barreja el contingut d’una llauna d’olives negres sense os amb el d’una llauna de musclos en escabetx (incloent-hi una mica del seu caldo), afegiu-hi un all i un parell de filets d’anxova.
Broquetes de fruites: talleu fruites a cubs i enfileu-les en bastonets de fusta. Servirà qualsevol varietat de fruites com ara maduixes, kiwi, pinya, mango o meló. Si vols ser una mica més original, empolvora-hi pebre vermell picant o caiena sobre els trossos de mango. És una picada d’ullet mexicana amb què la sorpresa estarà més que garantida.
I recorda que, per descomptat, el que sembla que està bé, ho està, per la qual cosa un bon emplatat i presentació serà la cirereta d’aquests aperitius, cap dels quals trigaràs més d’uns minuts a tenir llestos.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia