Pla de pensions

Usain Bolt perd més de 12 milions de dòlars per una suposada estafa

L’exatleta és una de les diverses víctimes del suposat frau portat a terme sobre un fons d’inversió jamaicà

Usain Bolt.

Usain Bolt. / Dylan Martínez.

2
Es llegeix en minuts

L’exatleta Usain Bolt, de 36 anys, ha patit un robatori milionari en els estalvis del seu pla de pensions. Així ho ha confirmat el seu advocat, Linton P. Gordon, que divendres passat va comunicar al mitjà jamaicà ‘The Gleaner’ que el vuit vegades campió olímpic ha sigut víctima d’una estafa sobre el fons d’inversió Stock and Securities Limited (SSL).

El lletrat al·lega que el compte del velocista tenia 12,8 milions de dòlars, però que ara només reflecteix un saldo de 12.000 dòlars. «Si això és correcte, i confiem que no sigui el cas, es tracta d’un acte greu de frau i robatori o una combinació de tots dos perpetrat en contra del nostre client», va explicar Gordon en una carta enviada dilluns passat a l’empresa d’accions i valors amb seu a Kingston.

L’arrel del mal

Tal com recull Associated Press, els advocats d’Usain Bolt donen un termini de deu dies perquè SSL torni els diners desapareguts. En cas de no ser així, amenacen de recórrer a la via penal. De moment, des del fons d’inversió es defensen mostrant el seu total compromís amb els clients i explicant que tant l’empresa com les autoritats financeres estan investigant el que ha passat.

Per la seva banda, Bolt ha compartit a través del seu perfil d’Instagram una imatge en negre amb el peu de foto següent: «En un món de mentides... ¿On és la veritat? El Mal de la Història... ¿Quina és l’Arrel?... Diners». Cal destacar que el posseïdor dels rècords mundials en 100 i 200 metres era client de l’entitat des de feia més d’una dècada.

Fins a 1.200 milions de dòlars

Notícies relacionades

Des de SSL, companyia fundada el 1973, reconeixen haver descobert aquest frau a principis de gener, quan van advertir que al voltant de 30 dels seus clients havien perdut importants quantitats de diners. Segons afirmen diversos mitjans, la suma total de robatoris ascendiria fins als 1.200 milions de dòlars.

Per la seva banda, el ministre de Finances i Servei Públic de Jamaica, Nigel Clarke, ha qualificat la situació d’«alarmant», a més de defensar les institucions del país caribeny: «Resulta temptador posar en dubte les nostres institucions financeres, però pregaria que no es taqui així tota una indústria laboriosa pel que han comès uns quants individus deshonestos», ha dit el governant en declaracions recollides per AP.