A la plaça Sant Jaume

Sanitaris i professors es manifesten a Barcelona pels serveis públics i contra la B-40

  • Sindicats i plataformes exigeixen que la negociació dels pressupostos de la Generalitat anteposi millores a la sanitat i a l’educació a projectes com l’ampliació del quart cinturó

Sanitaris i professors es manifesten a Barcelona pels serveis públics i contra la B-40

MARTA PÉREZ / EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Unes 1.000 persones, segons el sindicat convocant Ustec-Stes, s’han congregat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar a la Generalitat millores en les condicions laborals dels serveis públics de Catalunya. Al seu torn, s’han expressat en contra de l’ampliació de la B-40, la carretera també coneguda com a quart cinturó i que el PSC exigeix que es reprengui per recolzar el projecte de pressupostos del Govern d’ERC. A més d’Ustec-Stes, a la concentració s’han adherit Intersindical-CSC, CGT, la Taula Sindical de Sanitat, COS i Catac, amb el suport d’altres plataformes com Marea Pensionista, Infermeres de Catalunya i la Marea Blanca.

La manifestació ha culminat una setmana de mobilització de part de la funció pública a Catalunya. Els assistents s’han reunit sota el lema ‘Sense sanitat estem morts i sense educació no hi ha futur’. Han aixecat pancartes amb missatges com ‘Perquè oferim unes cures de primera, però ens tracteu com a professionals de segona’, ‘Volem un conveni digne’ i ‘La vocació no paga hipoteques. ¡Sous dignes ja!’.

Notícies relacionades

La portaveu d’Ustec-Stes, Iolanda Segura, ha criticat que en les negociacions dels pressupostos del Govern «s’estan prioritzant qüestions com l’ampliació de l’aeroport del Prat, el quart cinturó i el Hard Rock, en lloc de serveis públics com la sanitat i l’educació», ha dit. «Els diners públics cal invertir-los en la ciutadania», ha afirmat. Ha assegurat que la millora de les condicions en salut i educació és una qüestió de voluntat política perquè, segons la seva opinió, pressupostàriament no s’hi posa cap esforç.

Un dels membres de la Taula Sindical de Sanitat, Christian Munné, ha lamentat que a Catalunya hi ha «un sistema sanitari desbordat i una atenció primària devastada». Ha posat com a exemple la sobrecàrrega del sistema i les llistes d’espera, que ha qualificat d’interminables. Munné ha defensat que l’objectiu de les manifestacions és aconseguir l’«equiparació de condicions laborals dins del sistema sanitari públic, reduir la sobrecàrrega laboral, reduir la jornada laboral a 35 hores i la jubilació als 60 anys».