Entendre-hi més
Marie Kondo, apòstata de l’ordre
La guru de la perfecció a casa ha tirat la tovallola i ara dedica el temps a la família i a la meditació
whatsapp-image-2019-01-11-at-120102
La màgia de l’ordre no existeix, sinó que és algú que tossudament el manté. Fins i tot Marie Kondo (Tòquio, 1984) ha claudicat d’aquell mètode seu per mantenir qualsevol espai a ratlla basat en el desinterès material –llença tot el que no et procuri «espurnes de felicitat»– i la categorització metòdica de qualsevol objecte. Se’l va inventar abans de tenir tres fills, l’últim el 2021. «Casa meva està desordenada, però la manera en què ara faig servir el temps és l’adequada per a mi en aquesta etapa de la meva vida», va confessar en una xerrada, recollida per The Washington Post. El mètode KonMari no resisteix l’embat de tres nens llençant les coses per terra, va venir a reconèixer la profeta de l’ordre, ara apòstata, per a alegria de tantes famílies mortificades per ella i la sogra.
Marie Kondo busca ara «calma i felicitat»: no sempre les troba plegant samarretes perquè es mantinguin en posició vertical, en aquells calaixos impecables en qualsevol moment que algú els vulgui obrir. La nova Marie Kondo ha donat la benvinguda a l’any nou parlant del kurashi, un estil de vida més ampli que ja no només busca el Nirvana a través de l’organització. Tractar-se a una mateixa amb amabilitat, millorar les relacions personals i recórrer a la meditació i el ‘mindfulness’ quan faci falta formen part de les noves consignes.
Nens i piano
Vuit anys després que ‘La màgia de l’ordre’–12 milions d’exemplars venuts– la convertís en un fenomen global, Marie Kondo promociona el seu nou llibre, ‘El método kurashi: cómo organizar tu espacio para crear tu estilo de vida ideal’. La nova Marie Kondo busca ara el plaer passant temps amb els seus fills, tocant el piano a l’hora de l’esmorzar o enfundada en pijames 100% de seda o cotó. Ja no se la veu, com en les seves dues sèries de Netflix, domant espais impossibles de persones que recorren a ella, incapaces de desfer-se de trastos que no utilitzen però es veuen incapaces de llençar. «Nou any, nova energia,» va oficialitzar en el seu Instagram al donar la benvinguda al 2023. La meditació, les teteres i un jardí zen d’escriptori protagonitzen algunes de les seves últimes publicacions.
Notícies relacionadesQui sap si el gir de l’hàbil Marie Kondo, una de les cent persones més influents del món segons la revista ‘Time’ ja el 2015, respon només a un canvi de cicle vital o a la necessària reinvenció de KonMari Media, la companyia que ella va fundar i que presideix el seu marit, Takumi Kawahara. Es van casar el 2012, ell és un discret professional de vendes i màrqueting d’Osaka que quan se li va declarar no tenia diners per comprar-li un anell. Tres anys després vivien a Los Angeles i tenien la seva primera filla, Satsuki, i el 2016, la segona, Miko. Abans del tercer fill, Marie Kondo encara intentava que les nenes s’impliquessin a arreglar la casa –«miro de fer-ho divertit, perquè vegin que és una activitat que es disfruta»–, va declarar a ‘¡Hola!’.
Però no eren com ella. Ja de petita, Marie Kondo estudiava les seccions de decoració de les revistes de la seva mare i, sent només una adolescent, havia devorat tots els llibres sobre ordre que s’havien publicat al seu país. Amb només 16 anys, va tenir un desmai de dues hores a la seva habitació del qual es va despertar convençuda del seu destí: muntar una consultoria que ajudés la gent a ordenar. La nova epifania de Marie Kondo li dicta que és moment d’afluixar amb el leitmotiv de la seva vida, tornar al Japó i mirar cap a l’interior. Veurem què li ofereix el pressentiment, empresarialment.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín